Nettsted: Snart vil Tesla kreve ekstra betaling for Internett i bilen

Om du vil ha den beste opplevelsen.

Internett-tilgang er en essensiell del av Tesla-bilene, og hittil har det vært slik at Tesla ikke har tatt seg ekstra betalt for nettilgangen – den har man på sett og vis fått helt gratis på kjøpet. Nå melder Electrek imidlertid at en betalingsløsning er på vei.

Nettstedet har fått tilgang til en intern e-post som nylig ble sendt til Teslas salgsavdeling, og den inneholdt noen interessante opplysninger rundt nettilgangen i Tesla-bilene fremover.

Ifølge e-posten vil nemlig Tesla-biler som bestilles etter den 1. juli komme med to forskjellige Internett-pakker; en premium-pakke som koster penger og en gratis standard-pakke.

Berører ikke eksisterende eiere

Premium-alternativet vil gi deg den funksjonaliteten som ikke er essensiell og som bruker mye data, slik som for eksempel tilgang til strømming av musikk og media. I tillegg vil premium-pakken gi deg nettleser, trafikkvisualisering i sanntid og satellittkart, samt oppdateringer som fungerer både over WiFi og LTE.

Eksisterende Tesla-eiere har som kjent allerede tilgang til alt dette, og disse vil fortsette å ha gratis tilgang etter at de nye pakkene innføres. De som bestiller en Model S, Model X eller Model 3 før 1. juli vil heller ikke måtte betale, så om du allerede har lagt inn en bestilling kan du med andre ord ta det med ro.

Prisen på premium-pakken er ikke kjent, men ifølge Electrek ser Tesla for seg at den vil ligge på rundt 100 dollar, altså omkring 800 kroner, per år. Tesla skal imidlertid visstnok tilby premiumpakken gratis i ett år for de som bestiller Model S eller Model X etter 1- juli, og det samme skal gjelde for Model 3-biler som bestilles med premium-interiørpakken.

Standard-pakken vil altså tilby de grunnleggende funksjonene som navigasjon og kart, men uten satellittkart og trafikkvisualisering i sanntid, og dette alternativet vil kun deg oppdateringer via WiFi. Oppdateringer relatert til sikkerhet vil imidlertid fremdeles komme over mobilnettet.

Tesla har for ordens skyld ikke kommentert eller bekreftet de nye pakkene offisielt i skrivende stund.

Les også: Så lenge må du vente på ny elbil »

Les også
Tesla Model 3 kan også få gratis superlading
Les også
Har hentet inn to milliarder dollar for å få super-elbilen FF 91 ut på veiene
Les også
Dette «ser» Teslas Autopilot
Les også
Tesla lager nå den heftigste Model 3-utgaven
Les også
Nye Tesla Roadster kan fåes med «rakettmotorer» i stedet for bakseter
Les også
Teslas neste storoppdatering låser opp de første selvkjøringsmulighetene
Les også
Tesla Model 3 kritiseres for elendige bremser
Les også
Tesla saksøkes for forsinkede Autopilot-funksjoner
Les også
Elon Musk varsler tregere Tesla-leveringer i Norge
annonse