Nyhet

Dette «ser» Teslas Autopilot

Tesla gjør stadige forbedringer til sin «Autopilot», et system som med tiden skal gjøre bilene deres helt selvkjørende, men som foreløpig beskrives bedre som en avansert kjørefelt-assistent.

Nå har YouTube-brukeren «greentheonly» lastet opp et par videoer som demonstrerer hvordan Autopilot plukker opp og prosesserer informasjon fra omgivelsene sine i sanntid mens den kjører.

Teslaen i videoen er for øvrig utstyrt med Autopilot 2, en pakke som snart får helt nye funksjoner gjennom en stor oppdatering.

Kan se avstand og tolker objekter

I videoene nedenfor er data fra Autopilot-programvaren lagt som et lag over videostrømmen fra bilens hovedkamera så vi får en god illustrasjon på hvordan systemet tenker.

I videoene vil du se sirkler i fire ulike farger og med varierende størrelse. Størrelsen til sirkelen sier ikke noe om hvor stort objektet den sporer er, men heller hvor langt unna det er.

  • Grønne sirkler viser ting i bevegelse
  • Gule sirkler viser ting som har stoppet midlertidig
  • Oransje sirkler viser faste objekter
  • Røde sirkler viser at systemet ikke vet hva objektet er

Merk at Autopilot-kameraene opererer med 3D-koordinater, mens videoen denne dataen er lagt på toppen av selvsagt er satt samen av flere bilder i 2D. Dermed kan det fremstå som systemet er mindre nøyaktig enn det faktisk er.

Det er også greit å påpeke at Autopilot også benytter seg av ultrasoniske signaler for å detektere objekter i nærheten, i tillegg til flere kameraer enn det éne vi ser i videoen over.

Tesla Model X i dødelig krasj:
Etterforskning viser at autopiloten økte farten og styrte mot midtdeler »

(Kilde: BGR)

Les også
Nettsted: Snart vil Tesla kreve ekstra betaling for Internett i bilen
Les også
Teslas neste storoppdatering låser opp de første selvkjøringsmulighetene
Les også
Tesla Model X i dødelig krasj: Etterforskning viser at autopiloten økte farten og styrte mot midtdeler
Les også
Se hvor Tesla skal bygge nye superladere
Les også
Teslas «underholdningsprosessor» har blitt dobbelt så rask
annonse