Nye Tesla Roadster kan fåes med «rakettmotorer» i stedet for bakseter

Ja, du leste riktig.

Elon Musk har flere gjort seg bemerket ved å komme med tilsynelatende sprø uttalelser som senere viser seg å faktisk være sanne, og nå har vi fått en ny en. Musk har nemlig bekreftet at den neste Roadster-modellen får «rakettmotorer» som tilleggsutstyr, melder Electrek.

Da Musk først kom med kunngjøringen for noen dager siden trodde nok mange at Tesla-sjefen spøkte, men i en serie Twitter-meldinger utdypes detaljene rundt rakett-konseptet – som i realiteten er trykkbeholdere med luft.

Utstyret kommer som en valgfri «Space X-pakke» til Tesla Roadster og består av 10 små enheter som skal plasseres sømløst rundt omkring på bilen, forklarer Musk i en melding. Hensikten er å dramatisk øke akselerasjon, toppfart, bremsing og kjøreegenskaper gjennom krappe svinger.

Vil erstatte baksetene

Som Musk forklarer i en egen Twitter-melding dreier det seg om såkalt COPV-beholdere (composite overwrapped pressure vessel). Dette er beholdere som inneholder luft under svært høyt trykk som leverer ekstra skyvekraft når den slippes ut.

Nye Tesla Roadster vil forvandles fra fireseter til toseter om man velger COPV-pakken, sier Musk.

Tankene fylles opp med luft igjen etter bruk ved hjelp av pumper som drives av bilens batteri hver gang bilens strømforbruk tillater drift av pumpene, noe Musk sier er mesteparten av tiden. Ifølge Tesla-sjefen er COPV-beholderne som skal benyttes i Roadsteren de mest avanserte noensinne, svært robuste og bokstavelig talt skuddsikre.

COPV-enhetene vil imidlertid ta opp en del plass, og i en annen Twitter-melding sier Musk at Roadsteren vil bli en toseters bil dersom man velger denne tilleggspakken. Det vil si at COPV-enhetene vil erstatte baksetene i bilen.

Tesla avduket den nye generasjonen Roadster allerede i fjor høst. Bilen skal ha en batteripakke på 200 kWh, altså dobbelt så mye som de største Model S- og X-ene, og ha en rekkevidde på 1000 kilometer. Den skal klare null til 60 miles i timen (96,5 km/t, altså ikke helt 0-100) på 1,9 sekunder, 0-100 miles i timen (cirka 161 km/t) på 4,2 sekunder og gjøre unna en kvart mile, rundt regnet 400 meter, på 8,9 sekunder.

Prisen skal starte på 200 000 dollar, drøyt 1,6 millioner kroner. Hvor mye COPV-pakken vil legge til prisen er uvisst, men moroa blir trolig ikke billig. Produksjonen av bilen er ventet å starte i 2020.

Les også: Teslas neste storoppdatering låser opp de første selvkjøringsmulighetene »

Les også
Elon Musk hinter om Sveve-Tesla
Les også
Testsjåfør har prøvd nye Tesla Roadster: – Denne blir et skikkelig våpen
Les også
Har hentet inn to milliarder dollar for å få super-elbilen FF 91 ut på veiene
Les også
Nettsted: Snart vil Tesla kreve ekstra betaling for Internett i bilen
Les også
Grønt lys for Elon Musks futuristiske transport
Les også
Tesla slipper nytt bilde av Model Y
Les også
Se hvor Tesla skal bygge nye superladere
Les også
Så mye må du ut med for å reservere den nye Tesla Roadster
Les også
Nye Tesla Roadster er ekstrem, men hvor ekstrem er den i forhold til konkurrentene?
Les også
Teslas nye Roadster har en rekkevidde på 1000 kilometer
annonse