Tesla Model 3 kritiseres for elendige bremser

Elon Musk sier det kan fikses med en programvareoppdatering.

«Langt verre» bremser enn andre moderne biler, konkluderer amerikanske Consumer Reports etter å ha testet Tesla Model 3.

Produkttestene fra bladet er vanligvis til å stole på. De kjøper bilene sine selv, har ingen annonsebindinger eller andre kommersielle interesser, og opererer som en nonprofit, altså uten krav til overskudd.

Bladet har vært på kant med Tesla tidligere, og nå kommer de altså med kraftig kritikk av Tesla Model 3. Spesielt er det bremselengden som får unngjelde.

– Langt verre

Bladet hevder at deres forsøk med å bremse fra 60 mph (ca 96 km/t) til full stopp kun ga resultater som samsvarte med Teslas påstander på drøye 40 meter én eneste gang.

Hoveddelen av testene ga en bremselengde på drøye 46 meter – «langt verre» enn andre moderne biler og to meter lenger enn selv en svær pickup som Ford F-150. Consumer Reports lånte også inn en annen Model 3 for å bekrefte funnene sine, noe som ga «nesten identiske» resultater.

Bladet reagerte også på at touchskjermen, som er eneste måte å justere mange innstillinger på, i mange tilfeller krever at føreren flytter øynene bort fra veien, og klagde over at dempingen føltes i overkant stiv på veien, i tillegg til at vindstøyen var betraktelig i høy fart.

De skrøt imidlertid uhemmet av rekkevidden, som de målte til opptil 563 kilometer med den heftigste regenereringen aktivert. Med mindre aggressiv regenerering gikk bilen 499 kilometer - nøyaktig det samme som Tesla oppgir.

Musk: – Kan rettes med oppdatering

Ikke overraskende kommenterte Tesla-sjef Elon Musk bladets funn på Twitter. Han skrev at problemene ser ut til å kunne fikses med en programvareoppdatering de ruller ut i løpet av få dager.

– Med ytterligere finpuss kan vi forbedre bremsedistansen til å bli bedre enn spesifikasjonene. Tesla kommer ikke til å stoppe før Model 3 har bedre bremser enn enhver fjernt sammenlignbar bil.

– Vil teste på nytt

Han la til at Consumer Reports hadde testet en bil som var fra et tidlig stadium i produksjonen, og at senere utgaver av bilen har bedre kjørekomfort, mindre vindstøy og andre små forbedringer.

– (Jeg) kommer til å be om at de tester en modell fra nåværende produksjon, skrev Musk.

Consumer Reports har ikke bekreftet at de vil teste en annen utgave av bilen, men sier de vil teste den nåværende modellen igjen etter at den varslede programvareoppdateringen er kommet.

Les også
Nettsted: Snart vil Tesla kreve ekstra betaling for Internett i bilen
Les også
Tesla Model X i dødelig krasj: Etterforskning viser at autopiloten økte farten og styrte mot midtdeler
Les også
Tesla fikset bremseproblemene med en programvarefiks
Les også
Se hvor Tesla skal bygge nye superladere
annonse