Til hovedinnhold

3D-film på Android og Iphone – uten briller

Ved å laste ned applikasjonen 3DeeCentral, en butikk hvor man kan kjøpe 3D-filmer for mobiltelefoner, vil man få tilgang til filmer for både Iphone og Android-telefoner. Man må også montere en tynn skjerm over den som allerede er på telefonen at dette skal fungere. Da vil man få muligheten til å se 3D-filmer på mobiltelefonen uten bruk av 3D-briller.

- Fungerer bra

Det er det amerikanske selskapet Spatial View som kommer med denne løsningen, som skal bli tilgjengelig for Iphone, Ipad og Android-telefoner.

Tjenesten er ikke helt ferdig enda, men nettstedet Business Insider har fått testet en demo-utgave av denne teknologien. De konkluderte med at selv om det kvalitetsmessig ikke var like godt som den 3D-en man får på større skjermer, fungerte det greit.

Begrenset filmutvalg

Siden 3D-filmbutikken enn så lenge har et veldig begrenset antall filmer, og kvaliteten ennå ikke er helt topp, spås det at kan ta tid før denne applikasjonen vil bli veldig populær.

Den tynne ekstraskjermen man trenger antas å komme til å koste i underkant av 20 dollar, noe som ikke er alt for avskrekkende.

Dette er ikke første gang vi ser 3D uten briller. Nintendos kommende spillmaskin, Nintendo 3DS, er også laget for bruk uten 3D-briller.

Les også: Ny konseptmodell fra Nokia
Les også: Tidenes råeste konseptmobil?

(Kilde: businessinsider.com)

annonse