Til hovedinnhold

Dansk Android-versting kommer snart

Det danske selskapet Lumigon lanserte i februar to nye mobiltelefoner på Mobile World Congress i Barcelona. Modellene heter T1 og S1, og nå det ligger an til salgsstart for T1 i oktober.

Begge modellene kjører operativsystemet Android, og skal i tillegg ha Lumigons eget grensesnitt P-GUI. Lumigon lover, ikke overraskende, at deres grensesnitt skal tilføre en bedre brukeropplevelse til Android.

Telefonene skal ha berøringsfølsomme LCD-skjermer, GPS-mottaker som får hjelp fra mobilnettet og HDMI-utgang for visning av film og bilder i HD-oppløsning.

Prosessoren som driver telefonene er en Freescale I.MX51 med en klokkehastighet på 1 GHz. I tillegg opplyser Lumigon at telefonene både skal ha radio og FM-sender, slik at man kan få musikk eller tale ut gjennom for eksempel en bilstereo.

20/10-2010

Datoen for butikkslipp av T1 er satt til 20. oktober 2010. Fiffig nok blir dette altså 20/10-2010, slik at selv de av oss som er litt distré enkelt kan huske når telefonen vil være i salg.

Forskjellen på T1 og S1, som kommer senere, er at T1 er en ren trykkskjermtelefon, mens S1 har et numerisk tastatur og skyvedesign.

Forhåndsbestilling skjer fra 20. september, på Lumigons egne hjemmesider.

Lumigons telefoner vil bli tilgjengelige i Norden og i utvalgte markeder. Vi venter foreløpig på svar om slippet kun gjelder Danmark eller om telefonene vil bli tilgjengelige også for oss fjellaper på samme tid.

Mange baller i luften

En tredje modell som har fått navnet E1 skal også være på vei. Den skal ha et menysystem som ikke likner på noe annet man har sett på andre telefoner, ifølge Lumigon.

- E1 er den flotteste mobiltelefonen jeg har sett gjennom mine 10 år i mobilbransjen, fortalte Lumigons grunnlegger Lars Gravesen til mobilsiden.dk i februar.

Les også:

(Kilde: mobilsiden.dk: 1, 2)

annonse