Til hovedinnhold

Panasonic skal lage Lumix-telefon

Foreløpig er det lite, og kun japansk, informasjon tilgjengelig på Panasonics hjemmeside for Lumix Phone.

Det er en stund siden vi så noe til Panasonic på telefonfronten. I mellomtiden har de vært svært aktive på kamerafronten. Lumix-serien består blant annet av mange svært gode kompaktkamera, og nå kommer det en telefon i samme serie.

Den nye telefonen skal være hele 1,77 cm tykk, noe som gjør den tykkere enn mange fulltastaturmobiler. Foreløpig er Panasonic svært hemmelighetsfulle, og på den japanske nettsiden for Lumix Phone er det ikke mye å bli klok på.

Ifølge Panasonics pressemelding, som vi lot Google oversette for oss, skal imidlertid ny informasjon om telefonen bli publisert gradvis på nettsiden.

Avansert bildebehandling

Vi er ikke spesielt gode i Japansk, men såvidt vi kan forstå ut fra Googles oversettelse vil telefonen være utstyrt med Mobile Venus Engine. Venus Engine er navnet på bildeprosesseringen selskapet bruker i kameraserien sin.

Her skal funksjoner som automatisk fiksing av uren hud være med, dersom vi forstår pressemeldingen riktig. Dessuten skal et filter være i stand til å ta kverken på eventuelle lysrefleksjoner inn i linsen, slik at fotografering på solrike dager blir enklere.

Telefonen skal være svært enkel å fotografere med, og det skal også være svært lett å dele bilder og video fra den.

Foreløpig få detaljer

At Lumix Phone vil ta bilder med en oppløsning på 13,2 megapiksler og få en skjerm på 3,3 tommer er foreløpig stort sett all den konkrete informasjonen som er kjent. Det antas at ytterligere info vil bli tilgjengelig på den japanske Createc-messen om en uke.

Hvorvidt telefonen er tiltenkt utelukkende asiatiske markeder, eller om den også vil finne veien til Europa er foreløpig ikke kjent. I går ble en annen kameraversting annonsert; Altek Leo. Denne skal kunne spise andre kameratelefoner til frokost, ifølge pressemeldingen, og den skal være på vei til Europa.

Les også:

(Kilde: pressemelding)

annonse