Tek.no

Nyhet

Se den nye GPS-mobilen med styrekule

Samsung i550 har GPS og super-3G. (Foto: Marius Valle)
Marius Valle
27 Sept 2007 12:20

I går lanserte Samsung fire nye mobiltelefoner for det norske markedet. Samtidig ble den nye telefonen Samsung i550 presentert, men ikke for Norden.

Den nye telefonen er imidlertid en interessant nykommer.

Series 60

Samsung i550 er en smarttelefon basert på Series 60-grensesnittet. Dette er samme system som finnes i Nokias smarttelefoner, som for eksempel Nokia N95.

Styrekule

Samsung har imidlertid tenkt nytt, og utstyrt i550 med en styrekule i stedet for styrepinne. I stedet for å trykke deg igjennom menyene, ruller du deg gjennom valg. Dette konseptet finnes for øvrig på flere Windows-baserte telefoner, men det er første gangen det er introdusert på en Series 60-telefon.

I550 har også en stor 2,6 tommers skjerm med 240 x 320 pikslers oppløsning. Denne skjermen fyller store deler av fremsiden på telefonen.

GPS-navigasjon

Telefonen har også innebygget A-GPS, og navigasjonsprogramvare fra Navigon. Dette sørger for at telefonen kan brukes som GPS-navigator.

Selv om Samsung markedsfører i550 som en internett- og navigasjonsmobil, har de også funnet plass til en 3,5 mm minijack-kontakt slik at du kan koble til et hvilket som helst hodesett. Dermed har telefonen full mp3-funksjonalitet, og dessuten FM-radio.

Om du vil ta bilder byr i550 på et 3,2 megapikslers kamera. På fremsiden sitter et videosamtalekamera.

Super-3G

Når du trenger internettilkobling tilbyr i550 alle tilkoblingsmuligheter opp mot super-3G med 3,6 Mbps, altså GPRS, Edge, 3G og HSDPA. Wi-Fi mangler imidlertid.

I550 er også utstyrt med den nye MicroUSB-pluggen, som sørger for at du slipper å kjøpe en spesialkabel for å koble telefonen til PC-en og lade den.

Kommer den til Norge?

Telefonen er ikke lansert i Norden, og vi har vært i kontakt med Samsung for å finne ut hva planen er. Prisen skal ifølge All About Symbian ligge på rundt 400 euro, eller ca 3200 kroner, og lanseres i november.

Amobil har for øvrig fått muligheten til å se nærmere på i550, og vi kommer tilbake med en sniktitt på nykommeren.

(Kilde: Samsung, Allaboutsymbian,com)

Les også
Nå kommer Samsungs GPS-mobil
Les også
Se Samsungs nye kameramonster
Les også
Samsung med plass til to simkort
Les også
Samsung i550
Les også
Samsung i780 er stappet med teknologi
Les også
Samsung U700
Les også
Smart Samsung på vei til Europa
Les også
5 megapiksler og optisk zoom fra Samsung?
annonse

Les også