Se Samsungs nye kameramonster

G800 er ikke spesielt liten, men får fint plass i hånda. (Foto: Marius Valle)
Telefonen er laget i metall.

Amobil kan som et av de første mediene i verden presentere Samsung G800. Denne skyvetelefonen er ifølge Samsung verdens første mobiltelefon med fem megapikslers kamera og tre ganger optisk zoom. Skal vi tro Samsung, er G800 "fotografens valg".

Vi vet ikke helt om ekte fotografer er villige til å bytte ut speilreflekskameraene sine med en G800, men at den har imponerende kameraspesifikasjoner er det ingen tvil om.

Intern 3x zoom

Telefonen har en intern zoom, slik at kameralinsen ikke stikker ut av telefonen når du zoomer. Kameraet er også utstyrt med autofokus for skarpe bilder, og telefonen fokuserer på et halvt sekund. Xenon-blits er også på plass. I tillegg har telefonen en 2,4 tommers skjerm, slik at du får god oversikt.

Avanserte kamerafunksjoner

G800 har videre en rekke funksjoner som du stort sett bare finner på digitalkameraer. WDR (Wide Dynamic Range) sørger for at kameraet lyser opp de rette partiene i bildene, slik at objekter i forgrunnen og bakgrunnen får riktig lysmengde. G800 har også ansiktsgjenkjenning, slik at kameraet automatisk fokuserer på ansikter i bildene.

Samsung skryter også over at G800 skal ha markedets raskeste lukkertider, og tar bilder på 1/49 sekunder under en lysstyrke på 700 lux. Ifølge Samsung presterer Nokia N95 1/35 sekunder og Sony Ericsson K800i 1/28 sekunder under samme forhold.

I tillegg har G800 fått bildestabilisator, anti røde øyne-funksjon, mulighet for å justere ISO-hastigheter, og telefonen skal være i stand til å lagre bilder veldig raskt.

Kameraet tar for øvrig video i 240 x 320 pikslers oppløsning, så her må Samsung se seg slått av Nokia. Nokia N95 tar opp video i 640 x 480 pikslers oppløsning.

Super-3G

Spesifikasjonsmessig ligger G800 i det øvre sjiktet. Telefonen er utstyrt med super-3G, Bluetooth 2.0, USB 2.0 og støtte for minnekort. Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler.

Telefonen har også mp3-spiller og RDS FM-radio. Forsterkeren er levert av Bang & Olufsen.

G800 er for det meste laget i børstet stål, og er 1,88 cm tjukk. Det er med andre ord ikke snakk om noen tynn telefon.

Telefonen vil komme i norske butikkhyller i november, og vil ha en pris på 4500 kroner.

Les også
Samsungs GPS-mobiler ikke til Norge
Les også
Samsung G800
Les også
Slik lages en mobiltelefon
Les også
Bang & Olufsen Serenata
Les også
Se den nye GPS-mobilen med styrekule
Les også
Samsung i780 er stappet med teknologi
Les også
Tre nye musikktelefoner fra Samsung
annonse