Nyhet

Hjemløse ble menneskelige rutere

Får seg jobb som vandrende, trådløse tilgangspunkter.

På en festival i Texas trasker det hjemløse rundt og tilbyr trådløst Internett til festivaldeltakerne. De er vandrende, menneskelige rutere, og har fått jobben som et alternativ til for eksempel å selge gatemagasiner. Likevel har selskapet bak prosjektet mottatt negativ kritikk.

De hjemløse tilgangspunktene befinner seg på South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas. SXSW er en festival som går av stabelen hvert år i mars og inneholder musikk, film og interaktive medier.

Beholder alle pengene selv

BBH Labs står bak ideen om å gi det noe utradisjonelle arbeidet til hjemløse. De hevder at det er et forsøk på å gi hjemløse og andre vanskeligstilte en ærlig inntekt og en sjanse til å komme tilbake til det ordinære samfunnet.

Prosjektet har fått navnet "Homeless Hotspots" og lar hjemløse bære Wi-Fi-enheter og t-trøyer som reklamerer for deres tjenester. Brukere får innloggingsdetaljer fra de hjemløse og får deretter muligheten til å donere penger til dem via PayPal. Hver arbeider får beholde alle pengene han tjener.

– Krenkende

Homeless Hotspots har fått en del negativ oppmerksomhet fra festivalgjengere og andre. BBH Labs har fått pepper i kommentarfeltet på sin nettside, og en festivaldeltaker skrev følgende på Twitter:

– Er det noen andre som syns at det å bruke hjemløse personer som "Homeless Hotspots" på SXSWi er urovekkende, dehumaniserende og krenkende?

Ønsker større skala

BBH Labs forsvarer seg blant annet med at de ikke tjener noe penger på prosjektet og at de retter søkelyset mot de hjemløses situasjon. Hele opplegget var en "betatest" som nå er over, og BBH Labs håper å se Homeless Hotspots i en større skala i fremtiden.

De 13 hjemløse personene som var involvert i prosjektet kommer alle fra et program i regi av Front Steps Shelter – en organisasjon som jobber for å bedre tilværelsen til hjemløse mennesker i Austin.

Se en video med en av de hjemløse på YouTube:

(Kilde: Time NewsFeed)

Les også
Pirate Bay ruster opp for politiraid
Les også
Snart klart for trådløs superfart
Les også
– Har aldri sett noe vokse så fort
Les også
Hackergruppe forrådt av egen leder
annonse