Nyhet

Denne knøtte-PC-en kjører Android Lollipop

Den blir også ganske så billig.

Det begynner å bli ganske mange produkter i det såkalte mini-PC-segmentet, hvorav mange prøver å skille seg ut fra resten på ulike måter. Nå har det dukket opp en knøttemaskin som også har et og annet uvanlig å by på.

På finansieringsnettstedet Kickstarter finnes det nemlig nå en mini-PC som har et ganske snedig design, men blant annet også kan skilte med Android som operativsystem. Maskinen har fått navnet «Remix Mini».

«Android-PC»

Maskinen er en ovalformet sak som måler 12,4 cm i lengden, 8,8 cm i bredden og 2,4 cm i høyden. På innsiden finner man en firekjerners prosessor av typen Cortex-A53, opptil 16 GB lagringsplass og opptil 2 GB minne.

Foto: Kickstarter

Det mest spesielle aspektet ved den lille krabaten er nok at den verken kjører Windows eller Linux, men altså det mobile operativsystemet Android, noe som gjør at utviklerne drister seg til å kalle maskinen «verdens første ekte Android-PC».

Meningen er at maskinen skal kunne benytte seg av hele økosystemet til Android, men altså i kombinasjon med funksjonaliteten man er vant til fra vanlige PC-er, som for eksempel multitasking, verktøylinjer og selvsagt mus og tastatur. Dette har man oppnådd gjennom modifisering og optimalisering av det mobile operativsystemet.

Kan bli din for 20 dollar

Den spesialbygde Android-versjonen heter for øvrig «Remix OS», og har en egen informasjonsside med flere detaljer. Når det gjelder tilkoblingsmuligheter har maskinen ellers to USB 2.0-porter, én HDMI 1.4-port, i tillegg til Ethernet, Wi-Fi og Bluetooth 4.0.

Maskinen ble populær på Kickstarter og har i skrivende stund samlet inn 124 000 dollar av et mål på 50 000 dollar med 44 dager igjen. PC-en kan bli din ved å love bort bare 20 dollar, men da må du kjappe deg.

Vanlig utsalgspris blir 50 dollar for versjonen med 2 GB minne og 16 GB lagringsplass, og 40 dollar for en utgave med 1 GB minne og 8 GB lagringsplass. Den blir tilgjengelig i oktober, og utviklerne sender til hele verden. Mer info finner du på Kickstarter, og se også video under.

«Pinne-PC-er» er populære mini-PC-er: Nå har Lenovo en ny modell på gang »

(Via Liliputing)

Les også
Denne lekre mini-PC-en av tre kan snart bli din
Les også
Denne «pinne-PC-en» blir skikkelig rimelig
Les også
Her er Lenovos nye «pinne-PC»
annonse