Nyhet

En diger vifte skjuler seg på innsiden, og skal hjelpe deg å sove

«SNOOZ» har blitt en hit på Kickstarter.

God søvn er viktig for å kunne fungere skikkelig i hverdagen. Nå skal en ny dings på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter hjelpe deg med å sove ved hjelp av lyd. Produktet det er snakk om heter «SNOOZ», og er en såkalt lydmaskin som skal tilrettelegge for god søvn via beroligende lyder.

Lydmaskiner er riktignok på ingen måte nytt, men som alltid med Kickstarter-prosjekter bedyrer utvikleren altså at det nye produktet byr på et knippe særegne, fordelaktige egenskaper.

Bruker fysisk vifte

I stedet for å emulere ulike lyder på en kunstig måte med høyttalere, bruker SNOOZ en ekte, fysisk vifte som ifølge utvikleren leverer en ekstra søvndyssende bakgrunnsstøy. Viften er spesialdesignet nettopp til dette formålet, og befinner seg inni en boks som er «akustisk optimalisert».

Volumet til lydmaskinen endres ved å skru på en stor, rund «dreieknott» på toppen på boksen. Denne skal sette brukeren i stand til å justere volumet på en trinnløs og svært presis måte for best mulig tilpasning til brukernes preferanser.

Tonen på lyden kan også justeres ved å rotere hele det ytre dekselet på den runde boksen. Maskinen skal kunne emulere alt fra en lett bordvifte til den vesentlig dypere duringen man for eksempel finner på innsiden av en flykabin.

Stor Kickstarter-suksess

Utvikleren forsikrer for øvrig at viften ikke forstyrrer den naturlige luftstrømmen i rommet, og den skal heller ikke ha en kjølende effekt på omgivelsene. Lyd er med andre ord det eneste den produserer.

Flere undersøkelser skal ha vist at lydmaskiner har en svært positiv effekt på søvnkvaliteten. Utvikleren peker blant annet på at en rapport fra 2008 konkluderte med at lydmaskiner hjalp mer enn sovemedisiner kjøpt på apotek, og i noen tilfeller nesten like mye som reseptbelagte medisiner.

SNOOZ har gjort stor suksess på Kickstarter, og har i skrivende stund samlet inn 190 000 dollar av et mål på 100 000 dollar med 33 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 59 dollar, og planen er å starte unsendelsene i mars neste år.

Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under.

Her er et annet og ganske annerledes Kickstarter-prosjekt: Denne mini-PC-en er laget av eksklusive tresorter »

Les også
Kickstarter har nådd stor milepæl – feirer med 100 «fun facts»
Les også
Denne lekre mini-PC-en av tre kan snart bli din
Les også
Denne lar deg lade mobilen ved hjelp av ild og vann
Les også
Denne «smarte» hjelmen skal gjøre syklistene trygge i mørket
annonse