Denne lille dingsen skal automatisere hverdagen din

Citrix jobber for at sømløs integrasjon og automatiseringer skal ta Tingenes Internett inn i hverdagslivet.

Toppsjef Mark Templeton i Citrix har demonstrert en liten ting som skal gjøre store ting med Tingenes Internett. Eller Internettet av alle ting, som Citrix velger å kalle trenden.

Dermed legger selskapet seg i hakk i hel med de store partnerne sine. Både Cisco og Microsoft er prominente partnere for virtualiseringsselskapet. Og Citrix har laget sin egen syntese som passer inn i begge disse selskapene og deres IoT-strategi (Internet of Things).

Prat om små og store ting

Det har vært mye snakk om Tingenes Internett lenge og vi har hørt «nå skjer det store ting med tingenes internett» i flere år. Men ifølge Citrix skal en ting...være det som trengs for å få fart på ting...

Det Templeton viste fram, var en liten sak på størrelse med en Chromecast. Citrix Workspace Hub har funksjonalitet som minner litt om Googles innholdskringkaster. Den er utstyrt med grensesnitt som VGA til HDMI 2, og har WLAN 802.11n og Bluetooth er innebygd.

Citrix Workplace Hub: En prototype på en integrasjons-"ting" for IoT ble vist fram under Citrix Synergy 2015 i Orlando. Foto: Dag-Rune Z. Vollen / CW.no

Les også: Hacket 15 til 20 fly gjennom flyenes underholdningssystem og skrøt av det på Twitter. Nå er FBI på saken » (CW.no)

En ting å koble sammen

Citrix ser for seg enheten som et kommunikasjonsnav mellom «ting» som pc-er, nettbrett og mobiler mot andre «ting» som skjermer, videokamera, konferansehøytalere, baksystemer som servere, lager og nettverk og frontsystemer som meldingshåndtering, dokumentverktøy og annen programvare.

I en demonstrasjon av hvordan dette fungerer, gikk Templeton sammen med en av lederne av innovasjonsprosjektet Project OctoBlu.

En arbeidssesjon som startet på et Apple-nettbrett, ble overført med innlogging og tilstand til en lokal PC og PC-skjerm med et fingersveip. Deretter ble sesjonen tatt med videre i nettbrettet til et «møterom», der sesjonen ble overført til storskjerm, og et Skype-møte med Citrix' egen «GoToMeeting» som rammeverk ble startet opp. Dette inkluderte at møtedeltakere som ikke var kommet til møtet ble purret opp, og deltakere som skulle delta over video ble ringt opp.

Da møtet ble «avsluttet», ble alle dokumenter samt lydopptak av møtet lagret i en filtilgangstjeneste i skyen, for anledningen ShareFile-løsningen til Citrix selv. Deretter ble en lenke til disse dokumentene sendt alle møtedeltakerne.

Tingenes integrasjon med alt annet

Disse skiftene ble initiert av kommunikasjon mellom brett og Citrix-hub-en. Men bak ligger det programvare som integreres med annen programvare, baksystemer og «ting».

– Nytten av alt vi har av systemer i skyen får vi først utbytte av når det kan brukes til å automatisere prosesser og hverdagslige ting og prosesser. Vi ser det slik at Tingenes Internett spiller en hovedrolle for å få til mer automatisering i skyen, sa Templeton.

– Det vi oppnår er å spare tid og bli mer effektive rundt det vi faktisk skal gjøre, mens alle de små faktorene som må på plass for å arrangere og gjennomføre jobboppgaver og møter blir løst raskt og automatisk i bakgrunnen.

Sikker og visuell kontroll over ting

Templeton var påpasselig med å poengtere hvordan sikkerhet hele tiden var en del av basis i løsningen. Dette er en klassisk innvending mot Tingenes Internett som Citrix ønsker å adressere.

Han demonstrerte hvordan OctoBlu ikke bare var et konsept for å skissere opp en framtidig løsning ved hjelp av deres egenproduserte hub. Vel så viktig var en visuell, objektorientert prosessgenerator. Denne driver god gammeldags skripting med «hvis-så»-kommandoer, men det hele vises fram som et arbeidsflyt/prosessflytskjema, hvor ting, tjenester, prosesser, apper og hva det måtte være representerer elementer i automatiserte rutiner.

– Denne automatiseringstjenesten er en plattform i skyen, og den kan kjøres på svært enkel maskinvare. Den kan også kjøres i nettklynger, vanlige nettverk eller via Internett-servere, forklarte Templeton.

Pris og endelig tilgjengelighet ble ikke annonsert. Men Templeton forsikret at «Alle nødvendige patenter var søkt og sikret».

Les også: Apple og Samsung sliter, mens Huawei og andre nisjeaktører vokser i egne markedslommer for nettbrett (CW.no) »

Les også
Nå er endelig kjøleskapet og kaffemaskinen på nett
Les også
Google Nexus Player: Mediespiller med uforløst potensial
Les også
Får bruke Internett under eksamen
Les også
Microsoft tjener 80 % mer på Office 365-abonnentene
Les også
Åpnet Norges mest miljøvennlige datasenter
Les også
Dette er de 10 heteste åpen kildekodeprosjektene nå
Les også
Intel: – Moores lov blir 60
Les også
Se hvordan du enkelt fjernstyrer PC-en fra mobilen
annonse