Nå kan også helstøpte metallmobiler lades trådløst

Qualcomm har utviklet ny teknologi.

Stadig flere mobiltelefoner kommer med trådløs lading, men teknologien har ennå noen utfordringer som må overkommes før den kan bli mer anvendelig. Én av dem er metallinnpakningene som mange mobiler kommer med, som både varmes opp og forstyrrer signalene ved trådløs lading. Nå finnes det imidlertid en løsning på problemene.

I en pressemelding kunngjør nemlig mobilprosessorgiganten Qualcomm at de har oppfunnet en ny teknologi som rett og slett eliminerer problemet knyttet til trådløs lading av mobiltelefoner med metallinnpakning.

Magnetisk resonans

Løsningen baserer seg på den Qualcomm-utviklede WiPower-standarden og følger den såkalte «Rezence»-standarden. Det vil si at løsningen benytter magnetisk resonans til å overføre strøm, i stedet for induksjonsløsningen som blant annet den utbredte Qi-standarden benytter.

Denne teknikken innebærer å overføre strøm ved å benytte seg av den magnetiske resonansen som oppstår fra endringer i et magnetfelts intensitet, men utover dette har ikke Qualcomm beskrevet de tekniske detaljene i den nye trådløse ladeteknologien.

Ifølge Qualcomm vil løsningen blant annet by på stor fleksibilitet, ved at man ikke trenger å plassere enheten sin på helt bestemte steder for å starte ladingen, og fysisk berøring er heller ikke nødvendig. Teknologien gjør det også mulig å lade flere enheter på samme tid.

Kan ha høyere hastigheter enn konkurrentene

Ellers bedyrer Qualcomm at den nye ladeteknologien opererer med hastigheter som tilsvarer, eller til og med ligger over, andre trådløse standarder på markedet, men uten å utdype videre. Designet til den nye løsningen er tilgjengelig for lisensiering allerede nå, men det er uvisst når det kommersielle markedet får se resultatene.

Qualcomm har for øvrig store ambisjoner for sin WiPower-løsning. Som vi meldte i mai i år har selskapet slått seg sammen med bilprodusenten Daimler for å blant annet integrere trådløs lading inn i fremtidens bilteknologi.

Under kan du se en presentasjonsvideo av den nye ladeteknologien til Qualcomm.

Trådløs lading blir stadig mer tilgjengelig: Nå har Samsung lansert en PC-skjerm med innebygget Qi-standard »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Snart kan mobiltelefonene lades automatisk – uten engang å forlate lommen
Les også
Slik blir neste generasjon superprosessor til mobil
Les også
Denne skjermen lar deg lade mobilen din trådløst
Les også
Qualcomm kan måtte si opp 4000 ansatte
Les også
Slik skal Daimler og Qualcomm revolusjonere bilteknologien
annonse