Til hovedinnhold

Denne skjermen lar deg lade mobilen din trådløst

Samsungs nye skjerm skal være den aller første i sitt slag.

LG

Stadig flere mobiltelefoner kommer med trådløs lading, først og fremst via den såkalte Qi-standarden, som blant andre mobilgiganten Samsung har kastet seg på. Nå har det samme selskapet kommet med en ny, snedig måte å utnytte den trådløse ladeteknologien på.

I en fersk pressemelding har Samsung nemlig nå kunngjort en ny PC-skjerm som du kan bruke til å lade mobilen trådløst. Ifølge selskapet er produktet det første i sitt slag.

Støtter Qi-standarden

Skjermen bærer modellbetegnelsen SE370 og vil bli tilgjengelig i to størrelser; 23 og 27 tommer. Produktet kommer med innebygget støtte for trådløs lading via Qi-standarden, som altså betyr at du kan lade opp for eksempel S6-en din ved å legge den ved skjermen mens du sitter på PC-en.

SE370 i fullfigur. Foto: LG

Nærmere bestemt er det skjermens fot som utgjør «lade-området». Den trådløse ladingen vil starte automatisk straks telefonen befinner seg innenfor rekkevidden til foten, noe som vil bli indikert via en egen LED-lampe.

Meningen med å integrere trådløs lading i en PC-skjerm er ifølge Samsung å gjøre kontorarbeidet mer effektivt og praktisk ved å samle både PC, mobil og ladeapparat på ett og samme sted, uten ledninger eller annet rot.

Minimalistisk design

Når det gjelder de tekniske spesifikasjonene til selve skjermen har modellen vanlig, full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler og et kontrastforhold på 1000:1. Lysstyrken ligger på 300 cd/m2 på 27-tommeren og 250 cd/m2 på 23-tommeren, mens responstiden er 4 ms på begge.

Samsung har også hatt et fokus på estetikk, med blant annet ekstra slank ramme som er belagt med en semi-gjennomsiktig blå stripe, og et generelt minimalistisk preg. Ingen informasjon om pris og tilgjengelighet foreligger ennå, men trolig vil vi få vite mer på IFA-messen i september.

Under kan du for øvrig se en presentasjonsvideo av den nye skjermen.

Nå kan du også lade mobilen trådløst med sofaen: IKEA skal nemlig lage møbler med innebygget Qi-teknologi »

annonse