Til hovedinnhold

HTC sliter fortsatt i motvind

HTC One selger ikke nok til å bremse fallet.

Mobilprodusenten HTC har slitt med dalende inntekter og aksjekurs i årene etter gigantsuksesser som Hero og Desire. Etter at det en stakket stund lyst ut for mobilprodusenten er nå tallene for siste kvartal inne. Det ser ikke lyst ut.

Bloomberg.com melder at HTCs overskudd for tremånedersperioden var på 42 millioner dollar, eller 261 millioner kroner. Det er betraktelig lavere enn analytikerne på forhånd ventet. De ventet et overskudd på rundt 440 millioner norske kroner.

Les også: Test av HTC One (Amobil.no)

Mye dårligere enn i fjor

Inntjeningen er riktignok langt bedre enn den var i forrige kvartal, der selskapet nesten gikk i null, med et overskudd på bare 16 millioner kroner. Samtidig er inntektene ned med hele 83 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Driftsinntektene i samme periode var på 14,49 milliarder kroner, som er nærmere en halv milliard unna det analytikerne ventet seg. Det er imidlertid noe mer enn HTCs egne prognoser viste.

Les også: HTC halverte omsetningen

HTC-aksjen på 2005-nivå

Aksjeprisen reflekterte skuffelsen, og gikk ned med 6,9 prosent til 38,7 kroner. Så lavt skal ikke HTC-aksjen ha ligget siden 2005.

HTC ligger nå på niendeplass i rangeringen over smarttelefonprodusenter på verdensbasis, bak blant andre ZTE og Huawei.

Trøblete salgsstart

HTCs store problemer med å skaffe til veie maskinvare til flaggskipet HTC One oppgis å være blant årsakene til det svake resultatet. Produsenten måtte nemlig utsette salgsstart fordi de slet med å få tak i store nok mengder av den svært spesielle kameramodulen i HTC One.

Det er også verdt å nevne at HTC havnet uforskyldt i patentbrudule med Nokia etter lanseringen. Fabrikken som bygger telefonen for HTC hadde solgt mikrofonteknologi som tilhørte Nokia.

Vil du vite mer om HTC One? Proffguiden vår tar deg gjennom de viktigste nyttefunksjonene.

(Kilde: bloomberg.com)

Les også
HTC slipper One-variant med plass for  dobbel SIM
Les også
Tidligere HTC-ansatte arrestert – aksjekursen stuper
Les også
– HTC er IKKE til salgs!
Les også
Kazam skal ta opp kampen mot Apple og Samsung
Les også
Robert Downey Jr. skal redde HTC
Les også
Pilene peker oppover for BlackBerry, Nokia og HTC
Les også
HTC One: Luksusmobilen som tar bilder i mørket
Les også
HTC halverte omsetningen
annonse