Til hovedinnhold

HTC slipper One-variant med plass for  dobbel SIM

... og minnekort blir det også plass til.

HTC
Til tross for at den nye telefonen får avtagbart deksel vil den ha lik design som dagens utgave.Foto: HTC

HTC One er muligens den HTC-telefonen som har skilt seg mest ut på en stund. Det er spesielt den flotte byggekvaliteten som gjør toppmodellen attraktiv. Men, den mangler støtte for minnekort, og støtte for mer enn ett SIM-kort har ikke vært vanlig i toppmodellene. Nå kommer det en ny versjon av HTC One som bøter på dette.

Samtidig med at selskapet viste frem brettmobilen HTC One Max, presenterte de også den nye utgaven av HTC One, som vil bli tilgjengelig her i Norden i november.

Les også: Proffguide for HTC One

Avtagbart bakdeksel

Den nye modellen har avtagbart bakdeksel, som skjuler plasser for minnekort og de to SIM-kortene. Enkelte andre produsenter har hatt en tendens til å jekke ned den interne lagringsplassen i telefonen, når en modell oppgraderes med minnekortstøtte. Det gjør ikke HTC, og den nye One-modellen vil fortsatt komme med 32 GB intern lagring.

Til tross for at du kan ta av dekselet bak på telefonen, vil du ikke kunne bytte batteri på den selv. Batteriet ligger nemlig godt beskyttet under kortplassene og et lag med plast.

To nummer samtidig

De to SIM-kortene skal kunne være aktive samtidig, slik at samtaler og tekstmeldinger tikker inn for begge mobilnumrene dine samtidig. Når du skal sende tekstmeldinger, eller ringe, blir du spurt hvilket av kortene du ønsker å bruke.

Det skal også være mulig å sette ett av SIM-kortene i dvalemodus, uten at vi helt vet hvordan dvalemodusen fungerer foreløpig.

Telefoner med muligheter for flere SIM-kort har tidligere vært mest vanlig i Asia, men virker nå å skyte fart også ellers i verden. Fra før er vi dessuten vant med å måtte ned ganske kraftig i spesifikasjoner før dual SIM-telefonene dukker opp.

Vi håper på tidsstyring

Når HTC nå frir til de mest krevende brukerne, er det kanskje lov å håpe på funksjonalitet som aktiverer, eller deaktiverer, SIM-kortene på tid. For mange vil det sannsynligvis være mest aktuelt å bruke denne løsningen med ett abonnement for jobb og ett for privat bruk.

Telefonen vil ellers være likt spesifisert som originalen. Dermed er det Snapdragon 600-brikken som er med her også, til tross for at langt de fleste av HTCs konkurrenter nå har mobiler på markedet med den nyeste Snapdragon 800-brikken fra Qualcomm.

Samme pris som originalen - i Sverige

Foreløpig kjenner vi ikke norsk pris på telefonen, men mobil.se rapporterer at telefonen vil koste det samme som dagens HTC One-modell i Sverige.

Les også: HTC sliter fortsatt i motvind

(Kilder: HTC, mobil.se)

annonse