Til hovedinnhold

Robert Downey Jr. skal redde HTC

Kriserammet mobilprodusent halverte lønna til sjefen. Nå skal Hollywood-kjendiser
redde merket.

Helga Esteb / Shutterstock.com

HTC-sjef Peter Chou har måttet tåle en halvering av lønna fra 2011 til 2012. Det samme gjelder resten av toppledelsen i selskapet.

I 2012 betalte Den kriserammede smarttelefonprodusenten HTC 130 millioner i bonuser, lønn og pensjoner til selskapets ledergruppe. Året før var tallet over dobbelt så høyt.

Det mangler imidlertid ikke på ambisjoner hos Chou. Selskapet, som har et fall i markedsandel internasjonalt på 76 prosent og en salgssvikt på 68 prosent, vil gjenvinne sin tapte storhet.

Peter Chou får halvert lønna, men satser friskt for å gjenvinne HTCs posisjon.Foto: Finn Jarle Kvalheim/Amobil.no

Chous mål er å gjenerobre smarttelefonmarkedet med en markedsandel på mellom 10 og 15 prosent. I dag er HTCs markedsandel fire prosent.

Superkjendis skal selge flaggskipet

Det er bare to år siden HTC var størst i USA på smarttelefoner, og verdens største produsent av Android-smarttelefoner. Siden har rivalen Samsung tatt fullstendig innersvingen på Taiwanerne og smarttelefon-markedet domineres nå av Apple og Samsung.

Nå satser på HTC på at Hollywood-storheter skal løfte dem tilbake til gamle høyder. Skuespilleren Robert Downey Jr, som blant annet er kjent fra filmer som Iron man og Sherlock Holmes, skal ha takket ja til å delta i en stor reklamekampanje for selskapets telefoner.

Downey skal ifølge Bloomberg få ca. 12 millioner dollar, eller 72 millioner kroner for en avtale som går over to år, og han skal ha fått vetorett på kampanjens innhold og utforming.

Talspersoner for Downey Jr har ikke ønsket å kommentere den påståtte kampanjen.

Les mer: Lys i tunellen for Nokia, Blackberry og HTC >>

annonse