Til hovedinnhold

– HTC er IKKE til salgs!

Toppledelsen avviser rykter om at de leter etter kjøpere.

HTCs styreleder Cher Wang har sett seg nødt til å avvise rykter om at HTC skal være til salgs etter den siste tidens elendige kursutvikling.

Den normalt velinformerte kinesiske analytikeren Alice Sun i EE Times la nylig ut et innlegg på nettsamfunnet Sina Weibo, som ofte omtales som Kinas svar på Twitter. Innlegget hevdet at HTC var til salgs og at prisen allerede var fastsatt, skriver Engadget.

HTC var imidlertid raske til avvise ryktene, både i Kina og Taiwan. Wang selv forsikret HTC-ansatte som deltok på et arrangement for ansatte om at selskapet ikke ville bli solgt. Løst gjengitt skal dett ha vært ordene hun brukte:

Styreleder Cher Wang i HTC.Foto: By Robert Scoble from Half Moon Bay, USA (Flickr) [CC-BY-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

"Basert på den siste tidens spørsmål relatert til at HTC skulle være interessert i å selge selskapet, vil vi understreke at disse ryktene er usanne. HTC er sterkt knyttet til innovasjon, og vil fortsatt levere nye designer og produkter til forbrukere verden over. Vi setter pris på støtten og bekreftelsene fra våre kunder, og at nye initiativer er på gang for å bygge videre på vår globale tilstedeværelse, og få en full oppblomstring av varemerket HTC", sa Wang.

Se også: Proffguide for HTC One

– Tiden vil vise

Ryktene om et mulig salg kom i kjølvannet av HTCs skuffende kvartalsrapport i sommer. Der kom det frem at salgsinntektene til HTC haddet stupt med hele 83 prosent i forhold til fjoråret. Aksjekursen til den taiwanske produsenten ligger også like lavt som i 2005.

Det hører med til denne nyhetssaken at Alice Sun slettet statusmeldingen sin på Sina Weibo, for å "slippe bråket", men at hun litt senere meddelte – litt kryptisk – at "tiden vil vise hva som er sant".

HTC er et Taiwansk selskap, mens Alice Sun er kineser og skriver for det internasjonale ingeniørtidsskriftet EE Times. Forholdet mellom Kina og Taiwan er tradisjonelt svært anstrengt.

Les også: HTC sliter fortsatt i motvind

Hva har gått galt for HTC, og kan de komme tilbake? Diskutér i forumet!

(Kilder: Engadget)

annonse