Til hovedinnhold

Nikon og Fujifilm oppdaterer programvare

Ferske firmwareoppdateringer gir støtte for flere objektiver.

Istock/Nikon
Nikon passer på å holde selv sine aldrende modeller oppdatert. Her ved Nikon D700.

En av de smarteste tingene man kan gjøre når man eier et avansert kamera, er å sørge for å holde det oppdatert. De aller fleste kameraprodusentene slipper oppdateringer i ny og ne som forbedrer funksjoner eller retter feil.

Noen ganger er oppdateringene ganske små, mens andre ganger kan man være heldig å få helt nye funksjoner på kameraet som man ikke hadde fra før. Det er derfor viktig å følge med på når produsentene slipper en forbedring av akkurat ditt kamera.

Les også: Nikon forbedrer toppmodellene

Aldrende modeller får nå støtte for Nikons nye superteleobjektiv

Denne gangen er det Nikon og Fujifilm som har lansert nye oppdateringer blant sine modeller. Nikon har lansert en ny firmware til modellene D700, D300s og D300, som alle har begynt å trekke godt på årene. Felles for oppdateringen er støtte for objektivet Nikon AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E FL ED VR som Nikon lanserte tidligere i år.

Fotoprodusenten skal ha skryt for å huske på sine aldrende modeller, selv om det kanskje ikke er så mange av brukerne som får bruk for denne oppdateringen. De fleste som budsjett til å kjøpe et slik objektiv har kanskje fornyet kameraparken sin de siste årene, men har man tilgang til objektivet samt et aldrende kamerahus kan det være kjekt at kameraet gjenkjenner objektivet.

Nikon har også rettet en feil på Coolpix P7700.Foto: Nikon

Retter feil på kompaktentusiast

Modellen Coopix P7700 har også fått en ny firmware.

Kameraet har visstnok hatt litt problemer med automatiske ISO-verdier når man har fotografert med manuelle innstillinger, men denne feilen skal være rettet i den nye oppdateringen.

Bedre autofokus med teleobjektiv

Også Fujifilm har lansert to nye firmware-oppdateringer i disse dager. I denne omgangen er det entusiastmodellene X-Pro1 og X-E1 som blir forbedret. I dette tilfellet er det autofokushastigheten som skal være forbedret når kameraene brukes sammen med det nye teleobjektivet Fujifilm XF 55-200mm f3,5-4,8 OIS, som ble lansert i april.

Les også: Fujifilm gjør kameraene sine enda bedre

Fujifilm X-E1 får raskere autofokus.Foto: Fujifilm

Alle de nye firmwareoppdateringene er tilgjengelig for nedlasting helt gratis. Husk å formatere minnekortet på forhånd, og lad opp batteriet. Går man tom for strøm underveis kan man i verste fall skade kameraet, så ikke glem dette punktet. Oppdateringene fra Nikon kan lastes ned fra produsentens hjemmeside. Oppdateringene fra Fujifilm kan lastes ned her.

Les også: Fujifilm flikker på kompaktmodeller

Er du ikke helt sikker på hva firmware er og hvorfor du bør oppgradere? Les vår guide til firmware»

(Kilder: nikonrumors.com, dpreview.com)

annonse