Til hovedinnhold

Nikon forbedrer toppmodellene

Ny firmware til D600, D800 og D4.

Montasje: Akam.no, iStockphoto,Nikon.com

Nikon har lansert nye firmware-versjoner til sine tre nyeste fullformatsmodeller. Blant nyhetene er autofokusstøtte til Nikons nye AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E FL ED VR superteleobjektiv.

Les også: Nikon lanserer ekstremoptikk

Nikons toppmodell D4 har fått en rekke forbedringer på plass med den nye versjonen. Som nevnt er det nå støtte for det nye objektivet, i tillegg til at autohvitbalanse har blitt bedre. I følge fotoprodusenten vil også bildene fra kamera få et løft med den nye oppdateringen. Blant annet skal skarpheten i bildene være forbedret, i tillegg til at bildene skal se mer tredimensjonale ut. Det nevnes også at firmwaren vil rette opp en rekke småfeil fra den forrige versjonen.

Les også: SNIKTITT: Nikon D4

Nikons toppmodell D4 skal får bedre hvitbalanseegenskaper med den nye firmwaren.

Lillebror D800 har også blitt forbedret. Blant annet skal autofokusen blitt ytterligere optimalisert når man fotograferer med kontinuerlig autofokus (servofokus). I følge Nikon skal følgefokusen være bedre til å følge et motiv når fotografen følger motivet med søkeren. Også D800 har fått rettet de samme småfeilene som var gjeldende på D4 i den nye oppdateringen.

Les også: TEST: Nikon D800

Det siste kameraet som har fått seg en oppgradering, er D600. Nikon har endret søkervisningen fra 95 til 100 prosent søkervisning når man kobler til en skjerm eller opptaker via HDMI-porten. I tillegg har Nikon rettet noen av de samme feilene som var gjeldende på D4 og D800. D600 har også fått forbedret autofokus når kontinuerlig følgefokus er aktivert, på samme måte som D800.

Les også: TEST: Nikon D600

De nye firmwareoppdateringene kan lastes ned fra Nikons hjemmeside, og er gratis. Husk å formatere minnekortet og lade batteriet før du oppdaterer.

Kilder:
www.photographyblog.com (D4)
www.photographyblog.com (D800)
www.photographyblog.com (D600)

annonse