Til hovedinnhold

Fujifilm flikker på kompaktmodellene

Se om kameraet ditt trenger en firmwareoppdatering.

Fujifilm

Fujifilm har lansert en røys oppdateringer som skal forbedre ytelsen til en rekke kompaktkameramodeller. Blant annet er det fikset en feil på produsentens flaggskip, X100s, men også modellene Z2000EXR, HS50EXR, F820EXR og F900EXR har blitt fikset på.

Plagsomme barnesykdommer

Da Fujifilm slapp forgjengeren X100, var kameraet preget av en rekke småfeil som trakk brukeropplevelsen kraftig ned. Det tok også ganske lang tid før kameraet var kvitt alle barnesykdommene sine, og det var først da femte oppdatering av kameraet var offentliggjort at kameraet virkelig fremsto som «ferdig» i våre øyne.

Det er det optiske systemet som Fujifilm har pusset på i sin nyeste firmwareoppdatering.Foto: Fujifilm

Ettersom X100s er så lik sin forgjenger, har også antall feil på kameraet vært vesentlig færre. Det er derfor bare én eneste feil som har blitt rettet i kameraets nyeste firmware-versjon.

Feilen har ligget i kameraets søkersystem, og er et fenomen hvor hjelpelinjene i kameraets søker ikke har endret eksponering når man har justert ISO-verdiene over ISO 1600. Dette skal kun ha vært et problem med den optiske søkeren og ikke når man har valgt å bruke den elektroniske søkeren til kameraet.

Dette må du huske på før du oppdaterer

De nye firmware-versjonene kan lastes ned fra Fujifilms hjemmeside. Husk å lade opp batteriet og formatere minnekortet først. Går man tom for strøm under oppdateringen kan man i verste fall skade kameraet, så dette punktet er ganske viktig.

Er du ikke helt sikker på hva firmware er og hvorfor du bør oppgradere? Les vår guide til firmware»

Kilde: www.dpreview.com

annonse