Til hovedinnhold

Skru av bankkortet ditt

Ny og enkel metode skal stoppe svindel.

Fremtidens betalingsmetoder er såkalte NFC- og RFID-kort, som gjør at du bare behøver å veive med hånda fremfor å betale med kontanter eller å dra det tradisjonelle bankkortet gjennom en betalingsterminal.

Med disse nye betalingsmidlene kommer også nye måter å forsøke å svindle deg på, og derfor har forskere ved University of Pittsburgh designet en ny måte å beskytte kontaktfrie bankkort fra virtuell svindel ved å la dem bli skrudd "av" og "på".

Enkel idé

Ideen er enkel: Du holder bare kortet på et spesifikt sted når du vil foreta en handel – og dette vil antakelig være et sted du berører naturlig.

Når dette punktet kommer i kontakt med huden din, danner det en lukket krets som gjør at dine trådløse penger kan overføres. Professor Marlin Mickle, en av forskerne bak prosjektet, har følgende å si om den nye teknologien:

– Vår nye design integrerer en antenne og andre elektroniske kretser som kan bli avbrutt ved hjelp av en enkel bryter, akkurat som å skru av lysene i hjemmet. RFID- og NFC-bankkortene blir skrudd av hvis de etterlates i lomma eller ligger på en overflate, og vil derfor være uleselige for tyver som bruker portable skannere.

Billig å produsere

Med denne teknologien behøver du bare å holde RFID- eller NFC-kortet på et spesifikt område når du skal betale i butikken. Så lenge du holder på "bryteren" er kortet skrudd på, og med én gang du legger vekk kortet, vil det være skrudd av.

Forskerne hevder at denne løsningen er enkel og vil være veldig billig å sette inn i RFID- og NFC-bankkort. Dermed kan skeptikere til RFID-teknologien puste lettet ut enn så lenge.

(Kilde: University of Pittsburgh)

annonse