Til hovedinnhold

Nå kan du ta betalt med kort på mobilen

Svenske iZettle lanserer mini-kortleser til mobilen.

iZettle
Gründeren Jacob de Geer mener iZettle-løsningen kan være nyttig for både bedrifter og privatpersoner.
Slik ser det ut når du skal betale med kort på mobilen.

Nå er det snart ikke mulig å skylde på at du ikke har kontanter på deg når kompisen ber om å få tilbakebetalt det du skylder, eller restaurantregningen skal gjøres opp. Det svenske selskapet iZettle har lansert en betalingsløsning for iPhone og iPad i Norge, Sverige og Danmark.

Les også: Snart kan du betale med Android-en

Løsningen består av en liten kortleser til mobiltelefonen eller nettbrettet, samt en app som sørger for selve betalingstransaksjonen. Foreløpig er iZettle i betaversjon, og under betatestingen vil produsenten dele ut 5000 kortlesere gratis i hvert land til de som vil teste.

Ett skritt nærmere en kontantfri verden

I motsetning til vanlige betalingsterminaler, er det ikke noe månedlig gebyr eller minimumsavgift for å bruke iZettle. I stedet betaler brukeren 2,75 prosent av hvert salg, pluss 1 krone og 50 øre i avgift. Pengene vil bli overført til selgerens bankkonto neste dag.

– iZettle bringer oss alle ett skritt nærmere en verden uten kontanter, sier Mats Taraldson i MasterCard i en pressemelding fra iZettle. Han mener at betalingskort med elektronisk brikke nå er standard i det meste av verden, og at iZettle i løpet av bare seks måneder har bevist at det er behov og etterspørsel etter en mobil betalingsløsning som er enkel og trygg å bruke.

iZettle er ifølge selskapet selv det første produktet av denne typen som er godkjent av Europay, MasterCard og VISA. Selskapet forsikrer om at ingen persondata lagres på mobiltelefonen eller i kortleseren, og at all datatrafikk er kryptert.

For både privatpersoner og småbedrifter

iZettle kan brukes både av privatpersoner og småbedrifter. Vi ser for oss at enkelte vil være litt skeptisk til å stikke betalingskortet sitt inn i mobiltelefonen til en vilt fremmed privatperson, men det handler kanskje mest av alt om at dette er noe helt nytt.

– Vi estimerer at det er minst 20 millioner småbedrifter på tvers av Europa, for ikke å nevne alle privatpersoner som kan ha nytte av iZettle-tjenesten. Norden er bare første trinn i den globale ekspansjonen vi har planer om i 2012, sier iZettle-gründer Jacob de Geer i pressemeldingen.

Foreløpig er det kun iPhone og iPad som støttes, og selskapet sier de vil kikke på andre plattformer som Android i fremtiden. Noen konkret tidsplan finnes imidlertid ikke ennå.

Vi venter iZettle inn til oss om ikke så lenge, og vil da komme med en grundig test av produktet.

Les også: Nå vil de ha mobilbetaling på bussen

annonse