Til hovedinnhold

Nå får du gratis SMS-opplysning

Vi bruker mer enn en halv milliard på nummeropplysning via SMS. Det vil ny aktør i markedet ha slutt på.

Selv om moderne smarttelefoner gjør det lett å søke i nettbaserte opplysningstjenester som 1881.no og gulesider.no, er det fortsatt mange som ringer "opplysningen" eller bruker SMS-baserte opplysningstjenester. Det betaler nordmenn mer enn en halv milliard kroner årlig for, ifølge en pressemelding fra opplysningstjenesten 2084.

– Dette vitner om et overpriset marked uten fungerende konkurranse, sier Henrik Lund i 2084.

Nå lanserer selskapet en SMS-opplysningstjeneste som er nesten gratis. Brukeren betaler kun operatøren for selve SMS-en, og ikke noe for selve opplysningstjenesten. Det er imidlertid en begrensning på 10 meldinger per dag eller 50 i måneden. Vil du sende flere meldinger, betaler du 1 krone per melding i tillegg til prisen for SMS-en.

Opplysnings-SMS-er koster opptil 21 kroner

Markedet for nummeropplysning ble tilrettelagt for mer konkurranse for 10 år siden, men har ifølge 2084 gått til himmels siden den gang. Mange betaler nå fra 15 og helt opp til 21 kroner for en opplysnings-SMS.

– Vi vil holde kostnadene våre på et minimum og ser gode muligheter for å drive lønnsomt med forskellige opplysnings- og datatjenester. Men først vil vi øke bevisstheten og kjennskapen til 2084 ved å holde prisen på vår sms-opplysning på 0 kroner, sier Lund.

Rett før jul hadde Mobilen.no en test av mobilapper som gjør det unødvendig å ringe eller sende SMS-er til opplysningstjenestene. Her kan du lese vår test av de mest aktuelle opplysningsappene.

annonse