Til hovedinnhold

Dette er fikset på Iphone 2.1

Iphone 2.1-oppdateringen som kom før helgen skulle fikse kjente feil – eller bugs – og tette igjen sikkerhetshull. Nå, noen dager senere, viser det seg at oppdateringen gjør nettopp det som ble lovet, men i tillegg oppdager Iphone-brukerne at nye feil har dukket opp.

Blant annet har noen av de såkalte ”third-party apps” sluttet å fungere, noen opplever problemer med e-post, og andre klager på dårligere signal enn tidligere, som følge av oppdateringen.

Generelt raskere

Et kjent problem med Iphone er at det kan ta lang tid å åpne adresseboken, ofte inntil 10 sekunder, men vår erfaring – etter tre dagers bruk – er at dette nå går betraktelig raskere. I tillegg har synkronisering mot Itunes blitt raskere. Tidligere kunne dette ta inntil en times tid, i verste fall, men i følge Idg.se skal det nå være gjort på under ett minutt. I Mobilen.no-redaksjonen opplever vi også at synkroniseringen er raskere, men at det likevel tar et par minutter.

Iphone føles også på mange områder raskere å bruke.

(Artikkelen fortsettes.)

Genius er genialt

Med den nye musikkfunksjon Genius, kan du sette opp en spilleliste ved et enkelt tastetrykk, basert på kun én låt, og høre andre sanger i samme sjanger. Vår erfaring er at dette fungerer svært godt, og at vi blant annet oppdager låter som har gjemt seg i musikkbiblioteket og dermed ikke har blitt spilt på en stund.

Genius ble introdusert på Apple Itunes 8, som du kan lese mer om her.

Self-destruct in ten…

I Iphone 2.1-programvaren finnes det også andre små forbedringer. Blant annet er det en ny funksjon som gir deg en påminnelse dersom du har uleste SMS i innboksen. Denne påminnelsen skjer to ganger, med fem minutters mellomrom.

I tillegg til en rekke sikkerhetsforbedringer (pin kode for bruk av kamera, for eksempel), har du nå fått en valgfri ”self-destruct”-funksjon. Det betyr at dersom du blir frastjålet din Iphone, og tyven taster feil PIN-kode ti ganger, vil alt innhold på Iphonen din slettes.

(Artikkelen fortsettes.)

Ikke bare fryd og gammen

Men, som med alle slike programvareoppdateringer, er det alltid noe som mangler, eller noe som har gått galt i prosessen. Ifølge Engadgetmobile, klager flere på at det beryktede 3G-signalet på Iphone ikke har blitt bedre (og i noen tilfeller dårligere), i tillegg til at enkelte av de såkalte ”third-party apps” – tredjeparts applikasjoner – har sluttet å fungere. Noen Iphone-brukere får ikke brukt e-postkontoer som tidligere har fungert, eller har problemer med synkronisering av e-post.

I tillegg savner vi, som mange andre, en klipp- og lim-funksjon (copy/paste). Idg.se påpeker at det fortsatt ikke går an å sende en kontakt som visittkort på SMS, og at MMS ikke er en standardfunksjon. Likevel vil nok de fleste Iphone-brukere mene at det er flere fordeler enn ulemper ved å installere Iphone 2.1-programvaren.

Mer om
annonse