Våre favorittprogrammer til Iphone

Under Ipod-lanseringen forrige uke kunne Apple skryte av at det er blitt lastet ned over 100 millioner programmer til Iphone. Det er også mange som tror Apple vil nå én milliard nedlastede programmer i løpet av relativt kort tid. Med tanke på at det ikke engang er solgt 10 millioner Iphone-mobiler tyder det på at interessent for slike programmer er enorm.
Den største utfordringen nå er at Appstore har over 3.000 programmer tilgjengelig. Det sier seg derfor selv at det er vanskelig å finne de beste programmene. Redaksjonen til Mobilen.no har brukt Iphone siden lanseringen og her kan du se hvilke programmer vi synes er best.
Espens favoritter:
Egentlig får jeg størst glede av å bruke nettleseren Safari, på Iphone. Denne bruker jeg blant annet for å sette opp egne "applikasjoner". Muligheten for å lage snarvei direkte til den delen av en nettside du er interessert i forekommer meg å være genial. Her er noen av sidene jeg når direkte fra menyen: Pondus, Wikipedia, Telefonkatalogen, Facebook, eliteserietabellen og TV-programmet i Dagbladet.

(Artikkelen fortsettes under bildet)

Her sees I-Clickr i aksjon

 
i-Clickr: Dette programmet bruker jeg når jeg kjører presentasjoner. Muligheten for å bla i lysbilder ved å touche skjermen er ikke bare stilig, det er nyttig også. Dessuten kan jeg enkelt veksle mellom notatbilde og lysbildevisning på mobilskjermen. Ulempen er at applikasjonen er ganske dyr, at du må laste ned et program på PC-en du kjører applikasjonen fra, og at telefonen må være i samme trådløse nett som PC-en. Greit på eget møterom, men ikke alltid så lett om du skal holde presentasjonen et annet sted.
VoiceDial: Apple har ikke innbygget stemmeoppkall, men med denne enkle applikasjonen kan jeg ringe fra bilen uten å måtte slå et telefonnummer eller lete i kontaktlista. Programmet er selvforklarende, og lar deg lese inn egne stemmemerker til kontaktene dine. Start programmet, si navnet, og telefonen kobler opp. Hvert stemmemerke kan leses inn tre ganger, noe som gjør at telefonen kan sette deg til riktig kontakt, også om stemmen din endrer nyanse.

(Artikkelen fortsettes under bildet)

Med LockBox har du full kontroll over dine passord

 
LockBox: Dette lille programmet er nøyaktig hva det utgir seg for å være. For å åpne denne applikasjonen trenger du et eget passord. I boksen kan du legge inn alle dine passord og koder som PIN/PUK osv. Kodene kan deles inn i underkategorier for kredittkort, bankkonti, passord, kontaktinfo, notater og annet. Informasjonen er kryptert.
Cro-Mag Rally: Et artig bilspill der du kjører steinalderbiler i beste Flintstone-stil. Spillet er enkelt. Reguler farten ved å stryke oppover eller nedover på skjermen - styr ved å dreie hele telefonen. Det tar ikke lang tid å lære, og blir bare morsommere etter hvert som du får trening.
Martes favoritter:
Jeg har ikke brukt Iphone lengre enn et par uker, men er allerede hekta på Appstore. Jeg håper virkelig flere av mobilprodusentene tar etter Apple og samler de ulike tredjepartsapplikasjonene de har i én lettfattelig innpakning. Jeg har – som sikkert mange andre – lastet ned applikasjoner i hauger og lass, men disse tre skiller seg ut både med hensyn til nytteverdi, design og brukervennlighet.
Photogene: Denne lille fotoapplikasjonen er utrolig enkel i bruk og lar deg justere bilder som er blitt for mørke, kutte bort uinteressante deler av bildet du har tatt og legge til egne tankebobler og rammer. Grensesnittet gjør Photogene utrolig enkel i bruk, og spesielt muligheten til å justere lyssettingen og crop-funksjonen forbedrer bildene du tar med Iphone betraktelig.
WikiMe: Tjenesten er en avart av Wikipedia, og bruker Iphones innebygde GPS for å gi deg nyttig informasjon om severdigheter og historisk interessante steder og bygninger akkurat der du er. Du kan også taste inn postkode og landskode til et sted du er interessert i og få opp samme informasjonen der. Det er kanskje talende at når jeg knastet inn 8300, postkoden til min fødeby, dukket det bare opp fire treff. Det skjer tydeligvis ikke så mye i Nord-Norge ifølge Wikipedia. WikiMe er en kjekk applikasjon om du er på ferie og lurer på om det finnes noe spennende å se på i nærheten.

(Artikkelen fortsettes under bildet)

Her er siste nytt fra Valentinos høstshow.


Style.com: Endelig en applikasjon for de moteinteresserte. Style.com gir deg de siste moteshowene fra de største designerne, alt pakket lekkert inn i et brukervennlig grensesnitt. Du får både stillbilder og video fra showene, samt Styles egen blogg fra det siste som skjer innen moteverdenen.
Marius’ favoritter:
Jeg har brukt Iphone 3G aktivt siden den første uken og har lastet ned altfor mange programmer. Er for øyeblikket oppe i 42 programmer og er redd for at det blir mange flere i de kommende ukene og månedene. Det er mye søppel der ute og mye av det har dessverre endt opp på min Iphone. Under er de jeg bruker mest.
Speakeasy Voice Recorder: For oss som jobber i media kan det være greit å ha diktafonmulighet på mobilen. Speakeasy Voice Recorder er et billig alternativ blant de mange diktafonprogrammene i Appstore. Enkelt og raskt grensesnitt, med mulighet til enkel tagging og beskrivelse av innholdet.

(Artikkelen fortsettes under bildet)

Twinkle er en suveren Twitter-klient til Iphone.


Twinkle: En Twitter-klient som både er gratis og som fungerer stabilt. Langt bedre alternativ til den mer omtalte Twitterrific, som har vært veldig ustabilt på min mobil. Kobler tekst og bilde sammen, noe som gir enda bedre Twitter-innhold. Twinkle er perfekt for oss som twitrer.
Sol Free Solitaire: Hvilke spill som er bra blir selvsagt en veldig individuell vurdering, men til null kroner er Sol Free Solitaire essensielt. Fem forskjellige kjent kortspill, med enkelt grensesnitt og rask respons. Grafisk sett langt fra det peneste spillet til Iphone, men perfekt for de fem minuttene på bussen.
Hvilke programmer er dine egne favoritter? Legg inn tips i kommentarfeltet under.

Les også
Først oppdatere Facebook, så kysse bruden
Les også
Twitter først ute med flystyrt
Les også
Årets mest populære Iphone-apps
Les også
Vi tester første norske Iphone-spill
Les også
Milepæl for Appstore
Les også
Free Translator 1.0.7
Les også
Touch Hockey
Les også
Nektes å bruke Opera på Iphone
Les også
Lyntest: Lag panoramabilder på Iphone
Les også
Lyntest: Yr på Iphone
Les også
12-åring fant SMS-feil på Iphone
Les også
Nå kan du få bedre e-post på Iphone
Les også
- Ipodens tid er forbi
Les også
Nå får Iphone smilefjes og Street View
Les også
Selger ulåst Iphone på nett, uten klager
Les også
Kjøp ulåst Iphone rett fra Apple
Les også
Verdens beste programmer
Les også
Dette er fikset på Iphone 2.1
Les også
App Store til alle mobiler
Les også
- Vi trenger uoffisielle Iphone-programmer
Mer om
annonse