Til hovedinnhold

Din Iphone overvåker deg

Sikkerhetsekspert Jonathan Zdziarski demonstrerte nylig hvordan det var mulig å komme seg forbi kodelåsen i Iphone. Samtidig forklarte han at telefonen tar kontinuerlige skjermbilder av det du foretar deg, ifølge Wired.
Nå er det riktignok ikke noe forsøk på å overvåke deg som er bakgrunnen for dette. Når du trykker på Hjem-knappen på telefonen krympes bildet av applikasjonen du er i. For å få til denne effekten lagrer Iphone ett bilde.
Det skal også sies at telefonen sletter bildet umiddelbart etterpå, men som de fleste som har greie på data vet, er det sjelden problematisk å få tilbake slettede filer. Dette er da også grunnen til at uvedkommende eventuelt kan få full oversikt over det du foretar deg på telefonen.
- Jeg er ganske delt. Jeg håper Apple fikser sikkerhetshullet fordi det er en ganske markant lekkasje, men det er samtidig veldig nyttig for å etterforske kriminelle, sa Zdziarski under demonstrasjonen.
Det bør vel også sies at det ikke er noen enkel affære å få til dette. Zdziarski brukte nesten én time på å demonstrere prosessen. Apple har varslet at sikkerhetshullet blir tettet i 2.1-oppdateringen som er ventet i løpet av fredag.

Mer om
annonse