Til hovedinnhold

Slik sikrer du din Iphone

For da Apple i midten av forrige måned slapp sin 2.0.2-oppdatering av Iphone-programvaren var det med et problematisk sikkerhetshull. Dersom uvedkommende fikk tak i din telefon skulle det bare tre trykk til for å få tilgang til kontakter og ringefunksjonalitet, selv med en låst telefon.
Det er en svakhet i nødnummerfunksjonaliteten som har åpnet for dette. Apple skal visstnok reparere dette hullet i den neste programvareoppdateringen, som er ventet i kveld. Allikevel kan det være greit å gjøre et par av grepene som Wired foreslår, slik at du minimerer risikoen for å bli utnyttet.

Legg til kodelås
Første forslag er å slå på kodelåsen. Dette er riktignok problemet i forhold til sikkerhetshullet, men dette har Apple lovet at de snart vil fikse. Ved å slå på kodelåsen vil du bli bedt om å taste inn en firesifret kode hver gang du vekker telefonen fra standy-modus.

 1. Gå til Innstillinger.
 2. Trykk på Generelt.
 3. Velg Kodelås.
 4. Trykk på Skru kodelås på.
 5. Tast inn en firesifret kode som du husker.
 6. Tast inn den samme koden en gang til for å bekrefte.
 7. Trykk på Av-/På-knappen og sjekk at du blir spurt om kode for å bruke telefonen igjen.


Slå på SIM-koden
Det er selvsagt en god idé å slå på SIM-koden også. Da er du nødt til å taste inn en firesifret kode hver gang du slår telefonen av og på. Dette stopper andre fra å kunne ringe med ditt simkort, dersom de ikke har koden din.

 1. Gå til Innstillinger.
 2. Trykk på Telefon.
 3. Velg SIM-pin.
 4. Trykk Endre SIM-PIN.
 5. Tast inn Nåværende Passord.
 6. Tast inn Nytt Passord to ganger.
 7. Neste gang du slår telefonen din av og på vil du bli bedt om å taste inn den samme firesifrede koden som du tastet inn i steg 6.


Slå på Autolås
Denne funksjonen vil sette Iphone i standbymodus så fort den ikke brukes i løpet av en tidsperiode. Har du satt på kodelås vil du bli bedt om å taste inn denne for å kunne ta telefonen i bruk igjen. Dette er også en funksjon du bør ha på for å sikre at telefonen ikke drar for mye batteri.

 1. Gå til Innstillinger.
 2. Trykk på Generelt.
 3. Velg Autolås.
 4. Velg antall minutter du vil at telefonen skal vente før den låses automatisk.


Fjern favoritter fra Hjem-knappen
For å komme seg rundt sikkerhetshullet til Apple kan du bruke den offisielle fremgangsmåten til Apple. Bytt valg på Hjem-knappen slik at den ikke går til Telefonfavoritter.

 1. Gå til Innstillinger.
 2. Trykk på Generelt.
 3. Velg Hjem-knapp.
 4. I stedet for Telefonfavoritter, velg enten Hjem eller Ipod.


Bruk passordlagring
Husker du ikke alle dine passord til nettsider, mobiltelefoner og minibanker kan det være en fordel å laste ned et program som holder orden på disse for deg. For eksempel 1Password som er tilgjengelig på Appstore.

 1. Gå til AppStore.
 2. Velg Søk.
 3. Skriv 1Password i søkefeltet.
 4. Trykk på Free-knappen og Buy Now for å laste ned programmet.
 5. Trykk på Hjem-knappen og velg 1Password etter at det er ferdig lastet ned.


Mer om
annonse