Til hovedinnhold

One Call utvider Folkepakka

Samtidig fjerner operatøren to av de rimeligste abonnementene sine.

One Call har i dag gjort omfattende forandringer i sine prisplaner. Operatøren vil i enda større grad fokusere på sitt mest populære abonnement Folkepakka, mens to rimelige alternativer til de som bruker mobilen lite fjernes eller erstattes.

I går lanserte Chess flere nye muligheter med abonnementet Sjakk Matt. One Call har tenkt i samme baner.

Les også: Chess lanserer FriBRUK

Tre nye valgmuligheter

One Call var først ut med å gi deg 500 ringeminutter, 500 SMS, 500 MMS og 500 MB datatrafikk for 199 kroner per måned - en prisplan som Chess, Tele2, og Talkmore også tilbyr nå.

Det nye for Folkepakka-kundene er at de kan plusse på abonnementet med enten ringetid, SMS eller datatrafikk. For en hundrelapp ekstra i måneden kan du velge enten 5000 ringeminutter eller 5000 SMS (månedsprisen blir da på 299 kroner). For 4GB data på toppen av abonnementet, må du imidlertid ut med 150 kroner ekstra, slik at den totale månedsprisen blir 349 kroner per måned.

De nye valgmulighetene gir deg som kunde større mulighet til å tilpasse abonnementet etter behov, på samme måte som med tilleggstjenester (datapakker, SMS-pakker etc.)One Calls pakkeabonnement har fra og med 1. mars norske priser til- og i Norden..

Folkepakka-alternativene

Fjerner Mobil Faktura

Det abonnementet som til nå har vært aller billigst for mange av de som bruker mobilen lite, fjernes. Etter at Tele 2 fjernet sitt Sheriff-abonnement, og Ludo Mobils kunder ble kjøpt opp av Chess, har ikke lenger One Call noe prispress på denne modellen. Dermed er det slutt på at du får 120 ringeminutter (dog med oppstartspris) og 120 SMS gratis hver måned med One Call Mobil Faktura.

– Eksisterende Faktura-kunder kan beholde abonnementet, men vi tar ikke imot nybestillinger fra og med i dag, sier administrerende direktør Øistein Eriksen i One Call til Mobilen.no.

Dermed ser det ut til at det som er billigst for de som bruker mobilen lite, er å velge et standardabonnement der du betaler en oppstartspris, en pris per SMS, MMS og megabyte.

Også her velger imidlertid One Call å gjøre forandringer. Vekk med Aktiv, et av de rimeligste standardabonnementene på markedet, og inn med One Call Flexi. Her kan du sende SMS til kun 29 øre per stykk, men samtidig innføres en minimumsfakturering på 49 kroner per måned - noe som gjør Flexi til et dyrere alternativ enn Aktiv for noen kunder. Likevel er Flexi blant de billigste abonnementene til de som ringer lite.

For øyeblikket er riktignok Talkmore Link det billigste standardabonnementet på markedet.

Mer uoversiktlig?

One Calls filosofi har hele tiden vært å gjøre mobilabonnementene sine enkle og oversiktlige. Med tre nye valgmuligheter for Folkepakka, samt at de beholder abonnementene Full Pakke og XXL, kan kanskje gjøre alt sammen litt mer rotete på bestillingssiden deres. One Call-sjefen sier derimot at han ikke tror de nye prisplanene vil gjøre tilbudet noe mer uoversiktlig for kundene.

– Vi vil la kundene, eller markedet, bedømme om vi skal beholde XXL og Full Pakke, men vi fjerner ikke disse nå. One Call kommer til å satse mer på pakker fremover, sier Eriksen.

Bruk Ringepriser

Prisendringene til One Call og Chess denne uka gjør det vanskeligere å finne ut hvilket abonnement som lønner seg for deg som bruker mobilen veldig mye eller veldig lite.

For å finne frem til det som er billigst for akkurat deg, blant de over 100 abonnementene som tilbys i Norge, bør du ta frem din siste mobilregning og plotte inn forbruket ditt i priskalkulatoren Ringepriser (oppdatert med nye priser).

Finn det billigste abonnementet for deg med Ringepriser

annonse