Tatovering vibrerer når noen ringer deg

Nokia tar patent på snodig teknologi.

Nokia tar grep for at du aldri skal gå glipp av en telefonsamtale, tekstmelding eller e-postvarsling igjen. Selskapet har patentert en teknologi hvor en tatovering sender en impuls til huden din hver gang noen forsøker å få tak i deg via telefonen.

Ifølge et patent sendt inn til United States Patent and Trademark Office (USPTO), skal telefonen din kommunisere med tatoveringen ved hjelp av magnetiske bølger. Telefonen utstråler bølgene og tatoveringen reagerer ved å sette i gang en taktil, eller berøringsmessig, respons i huden din.

Kjenn hvem som ringer

Bilde av patentet (U.S. Patent and Trademark Office)

Det vil være mulig å skreddersy den fysiske responsen i henhold til hvem det er som ringer – i likhet med at du kan ha ulike ringetoner for ulike kontakter. Hvis ektefellen din ringer, kan du for eksempel kjenne en myk kribling. Hvis det derimot er din irriterende tenåringsdatter som ringer, kjenner du isteden en kraftig kløe.

Telefonen og tatoveringen skal kunne synkroniseres via magnetiske stråler på samme måte som du synkroniserer telefonen din med en Bluetooth-enhet.

Ferromagnetisme

For å lage en magnetisk og velfungerende tatovering, foreslår Nokia å ta i bruk såkalt ferromagnetisk blekk. Dette er en type blekk bestående av materialer som jern eller jernoksid.

Før det blir påført huden din, må blekket varmes opp til en høy temperatur for å fjerne magnetiseringen midlertidig. Når tatoveringen er ferdig, kan du få i gang magnetiseringen igjen ved å føre en magnet gjentatte ganger over området.

En mykere løsning

Hvis du ikke er så gira på å få deg en permanent tatovering for å motta telefonsamtaler, har Nokia også en annen idé i patentet sitt. Denne idéen går ut på å koble en magnetisk mottaker til huden gjennom et plaster eller klistremerke. Klistremerket vil deretter vibrere når telefonen ringer, på samme måte som med tatoveringen.

(Kilde: Los Angeles Times)

Les også
Facebook-jakka gir deg en klem når noen liker deg
Les også
Vis frem instagram-bildene dine - på magen
Les også
Kos og klem en robot mens du snakker i telefonen
Les også
Putt duppedingsene dine i BH-en
Les også
One Call utvider Folkepakka
Les også
Selv operatørene skroter Nokia
Les også
Chrysler tilbyr trådløs lading av smarttelefonen i bilen
Les også
Fikk du med gårsdagens beste aprilspøker?
Les også
Tann-tatovering sier ifra når du er syk
Les også
Test av ti ungdomsmobiler
Les også
Stikkontakt kjenner deg igjen
Les også
Her er OLED-fremtiden
Les også
Slik er årets mest spesielle telefon
Les også
Nokia lanserte kameramobil med 41 megapiksler
Les også
Styr konas vibrator med telefonen din
annonse