Til hovedinnhold
NyhetOne Call tilbyr nytt abonnement med ubegrenset mobilbruk

– Dette er "reelt fri bruk"

For 499 kr per måned kan du bruke mobilen helt fritt hos One Call, men det er et men...

One Call

Mobiloperatøren One Call har lansert abonnementet FRI som gir deg ubegrensede ringeminutter, ubegrenset SMS og MMS, samt så mye datatrafikk du måtte ønske. I alle fall nesten, for etter 5 GB struper de igjen hastigheten din.

– One Call ønsker å gi kundene frihet til å kommunisere så mye de vil, og på den måten de selv ønsker, uten å bekymre seg for kostnadene. Med One Call FRI lanserer vi Norges beste og tryggeste storbrukerabonnement. Vi lar kundene ringe, tekste og bruke så mye mobildata de orker til 499 kroner per måned, sier One Call-direktør Øistein Eriksen i en pressemelding.

Vi tar kontakt med Eriksen for å høre hva årsaken til hastighetsbegrensningen på "bare" 5 GB skal bety. Det er riktignok svært få mobilbrukere som trenger slike mengder data hver måned på mobilen sin, men vi hadde forventet mer av en abonnement som frister med "fri bruk". I alle fall en høyere strupingsgrense.

– Dette er et reelt fri bruk-abonnement for kunder som bruker abonnementet med en mobiltelefon, og vi er stolte og glade over å være først i markedet med et slikt abonnement, sier One Call-sjefen til Amobil.no.

– Aldri over 5 GB

Eriksen påpeker at hastighetsbegrensninger har blitt en bransjestandard og at 5 GB data er mer enn de aller fleste klarer å konsumere på en mobiltelefon. Og han har rett; Du skal streame ganske mye WiMP og YouTube, eller laste ned flere HD-filmer, før du i det hele tatt nærmer deg slike mengder på mobilen.

– Vi ser at 5GB nær sagt aldri overskrides, sier Eriksen, og viser til kampanjer de har hatt som har gitt kundene fri bruk av datatrafikk på mobilen.

Men mange bruker jo også mobiltelefonens Internett-tilgang via PC eller nettbrett også, og for dem er ikke nødvendigvis 5 GB all verdens. One Call-sjefen antyder at mobilt Internett (smartmobil, nettbrett) og mobilt bredbånd (primært PC) ikke må forveksles, grunnet svært forskjellige bruksmønstre.

– Hovedårsaken til begrensningene forblir derfor å signalisere at dette er et komplett mobilabonnement og ikke et rent mobilt bredbåndsabonnement, forklarer Eriksen.

Likevel klart billigst

Tross kritikken er definitivt ikke One Call FRI et dårlig abonnement for storbrukere. Tvert imot er dette et stort steg nærmere et moderne mobilabonnement der du betaler en sum for ubegrenset bruk av mobilen. Det eneste er at strupegrensen på datatrafikk burde vært doblet – eller fjernet helt – for at dette abonnementet skulle kunne fortjene merkelappen "fri bruk".

Plotter vi inn 3000 ringeminutter, 3000 SMS, 3000 MMS og 6 GB datatrafikk i priskalkulatoren Ringepriser, for å illustrere hva et ekstremforbruk av mobilen koster per måned i dag, ser vi at regningen blir på godt over 3500 kroner hos One Calls sterkeste konkurrenter. Imidlertid består den store kostnaden her av MMS, noe som ikke er så aktuelt for folk flest. Fjerner vi MMS-ene helt fra regnestykket havner både Tele2 Fastpris X-Large og NetCom Fastpris X-Large på 589 kroner per måned. Da er i så fall One Call FRI en hundrelapp billigere i måneden, og inkluderer fri bruk av MMS. NetCom struper for øvrig hastigheten på 4 GB i stedet for 5 GB også, men kaller det likevel "Fri bruk" i abonnementsoversikten.

Ringepriser.

Flere One Call-endringer

Før helgen fikk One Calls Folkepakka-kunder beskjed om at de heretter får dobbelt så mye data (500 MB til 1 GB), samt 100 pluss av både ringeminutter, SMS og MMS uten å måtte betale mer enn de 199 kronene per måned de allerede betaler.

Les mer: One Call fyller på Folkepakka

Det vi ikke fikk med oss forrige uke var at det også har skjer endringer med abonnementet Full Pakke. Her tredobles datatrafikken –fra én til 3 GB per måned – uten at månedsprisen øker.

– Nå gjør vi bestselgerne Folkepakka og Full Pakke enda bedre for kundene våre, slik at de kan bruke telefonen enda mer – uten å betale noe ekstra. Alle våre eksisterende kunder får oppgradert sine abonnement, og endringen er  permanent – det er ikke noe lokketilbud. Og kundene får fremdeles norske priser i og til Norden, avslutter One Call-sjef Eriksen.

Hvilket abonnement som er billigst for DEG kommer imidlertid an på DITT forbruk:

Prøv priskalkulatoren Ringepriser nå

(Kilde: Pressemelding)

annonse