Til hovedinnhold

Få det beste mobilabonnementet

Det tar fem minutter.

Istockphoto

Ringeprisene i Norge er generelt sett ganske lave. Likevel er det helt avgjørende å velge riktig abonnement i forhold til hvor mye du bruker mobilen for å få de lave prisene.

Med over 100 abonnementer å velge mellom, samt diverse tilleggstjenester, fordelsprogrammer og sporadiske kampanjepriser, er det vanskelig å vite hva som lønner seg. Det er likevel ikke helt håpløst.

Har du fem minutter til overs skal vi vise deg veien til lavere ringepriser.

Les også: One Call Faktura får månedspris

Finn frem mobilregningene dine

Mobilbruk kan variere litt fra måned til måned, men hvis du ser på de tre siste mobilregningene dine vil du få et inntrykk av forbruket. Bruk gjerne tall fra den høyeste regningen når du plotter dem inn i Ringepriser, med mindre denne regningen viser et uvanlig høyt forbruk.

Tips: Du finner som regel de siste fakturaene dine på "Min Side" på operatørens nettside.

Hvor mye brukte du mobilen forrige måned?

Boksen over er et forenklet søk. For et enda mer nøyaktig resultat bør du legge inn spesifisert forbruk i Ringepriser. Merk at "samtaler eget nett" gjelder som Fri Familie eller gratis samtaler innen operatøren, der dette er gjeldende i Ringepriser.Tjenesten tar også hensyn til tillegstjenester, som datapakker, SMS-pakker etc.

Alternativt kan du velge samme faktura-oppsett som operatøren du har i dag bruker:

Faktura: Telenor, NetCom, Tele2, Talkmore, One Call.

Husk: Gjør egne vurderinger

Se på resultatlisten i Ringepriser. Er det noen av abonnementene som er vesentlig billigere enn de andre?

Trykk deg inn på abonnementene som havner øverst for å se om det er lagt til noen tilleggstjenester. Hvis det er det, må du i så fall sørge for å bestille abonnementet med disse tilleggstjenestene for å få de samme vilkårene.

Hvis du bare bryr deg om å få lavest mulig mobilregning, velger du det abonnementet som kommer best ut i forhold til det forbruket du har lagt inn i Ringepriser. Bytte av abonnement gjør du på operatørens nettsider, og portering av mobilnummeret ditt tar normalt inntil 10 dager.

Det kan imidlertid være mer enn priser på ringeminutter, SMS, MMS og datatrafikk i Norge som teller. Hva med spesialnumre og utenlandspriser? Valg av mobilnett? Kundeservice?

Se hva mer du bør tenke over når du skal velge mobilabonnement på Mobilen.no

annonse