Til hovedinnhold

Norske Galaxy S6-brukere får Android 6 i mars

Samsungs storoppdatering er snart klar.

Espen Irwing Swang, Tek.no

Har du en Galaxy S6 fra Samsung er sannsynligvis dette en nyhet du har ventet på. Nå får den snart oppdateringen til Android 6.0, og med det får den både nye funksjoner og andre viktige nyheter «under panseret».

Vi har i lengre tid forsøkt å kartlegge hvilke telefoner som får oppdateringen, og når. I kveld dukket det endelig opp en e-post fra Samsungs norske PR-byrå, der gladmeldingen sto svart på hvitt.

Galaxy S6, Galaxy S6 Edge og Galaxy S6 Edge+ får Android 6 Marshmallow i løpet av mars.

Noen av funksjonene du får ved en slik oppdatering har vi listet opp under:

  • Muligheter til å sette tillatelser selv, eksempelvis for apper som kanskje ikke behøver tilgang på telefonboken din for å virke.
  • Telefonen lærer seg når du bruker den aktivt, og når den ligger i ro. Dermed sparer den strøm og slapper av samtidig som eieren lader opp.
  • Oppgraderingen kan gi massivt forbedret ytelse i noen sammenhenger. Eksempelvis oppnår HTCs One M9 en dobling i ytelsestesten AnTuTu etter oppgraderingen.
  • En funksjon som lar kontaktene dine «insistere» på å komme gjennom, selv om telefonen er satt til å ikke forstyrre. Ringer de to ganger på under 15 minutter varsler telefonen.

Nye funksjoner bare for Samsung-brukere

I tillegg til dette har Samsung lagt ved egne funksjoner, men her er det spesielt de to Edge-modellene som blir tilgodesett.

Slik presenterer Samsung den nye Android 6.0-oppdateringen for Galaxy S6-modellene.
Samsung

Edge-menyene der du kan legge kontakter, nyheter og apper, for å nevne noe, har blitt ny. Det handler først og fremst om små grafiske forbedringer, og om muligheten til å legge inn mye mer innhold.

Mange vil muligens være glade over at kantmenyen nå lar seg tilpasse. Dermed kan du selv velge hvor dominerende den lille flikken skal være på siden av skjermen.

Egne verktøy som kun lever i kantmenyen hører også til. Her får du en fin og flott linjal, et kompass og en enkel lommelyktaktivering der du kan styre intensiteten på lyset.

Den presise datoen for oppdateringsstart har vi foreløpig ikke fått, men det er altså kun knappe to uker til kalenderbladet kan byttes til mars, og oppdateringen virkelig nærmer seg. Som regel skjer slike utrullinger uansett gradvis, så er du ekstra lysten på å fornye Galaxy S6-en din er det lurt å se etter oppdateringen manuelt.

Følg instruksjonene på bildene under for å sjekke om du kan oppdatere:

Trykk på bildet for full størrelse.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
annonse