Til hovedinnhold

Her er Samsungs oppdateringsplan for Android 6.0

Sjekk når din telefon får oppdateringen!

Shutterstock/Google/Tek.no, montasje
Torstein Norum Bugge

Det begynner å bli en stund siden Google dro sløret av nyeste versjon av sitt mobile operativsystem, Android 6.0 Marshmallow. Men tiden har gått, og ganske få telefoner har så langt fått oppdateringen.

Nå kan imidlertid PhoneArena melde om at oppdateringsplanen til Samsung har lekket, og viser oss når oppdateringen forventes å lande på selskapets mange modeller.

Galaxy S6 Edge+ er en av de aller første Samsung-mobilene til å få Android 6.0-oppdateringen. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det er imidlertid langt fra alle modellene som har fått en klar dato enda, og til og med fjorårets toppmodell, Galaxy S5, ser ut til å måtte vente i opptil 4 måneder til før den får oppdateringen. Men for eiere av toppmodeller fra i år, er lesingen langt lystigere. I løpet av desember, januar og februar skal til sammen seks modeller ha fått Android 6.0 innabords:

Mange andre på lista – men ingen dato

Men hva med selskapets andre modeller? Lista viser oss at en rekke andre modeller også skal få oppdateringen, men nøyaktig når oppgir den ikke. Det er uansett gode nyheter å vite at telefonen på et eller annet tidspunkt får ny programvare, selv om det blir noen månders ventetid. Samsung har dessuten delt opp utrullingen av Android 6.0 Marshmallow i to puljer, med blant annet de seks ovenfornevnte i den første. Inkludert i den samme puljen er også Galaxy S5 og Galaxy Alpha, men foreløpig står de uten dato.

Galaxy S5 må vente på Android 6.0 en liten stund til. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I den andre puljen finner vi en rekke budsjettmodeller, deriblant Galaxy A-serien:

Når disse oppdateres vites som sagt ikke, men ettersom februar er den siste nevnte måneden, kan det nok gå både en og to måneder etter dette før disse budsjettmodellene får en etterlengtet oppfriskning. Av listen kan vi dessuten se at hverken Galaxy S4 eller Galaxy S4 4G+ får Android 6.0 Marshmallow, og dermed må klare seg med Android 5.0 Lollipop-oppdateringen som ble rullet ut i sommer.

Lurer du på hva som blir nytt i den nye Android-versjonen?
5 ting du kan glede deg til i Android 6.0 Marshmallow »

(Kilde: PhoneArena)

annonse