Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestBig is beautiful: Slik er Samsungs nye supergigant

Har iPhone 6 Plus møtt sin overmann?

Designerne må ha bøttet innpå med Møllers tran.

Espen Irwing Swang, Tek.no

Introduksjon

Samsungs første Galaxy S6 satte flere rekorder. Blant annet har den høyere skjermoppløsning enn noen annen mobil, og den knuste også rekorder i flere ytelsestester.

S6 Edge+ er sydd over samme lest som S6 Edge, men i en atskillig større innpakning. Siden vi allerede har testet Samsung Galaxy S6 Edge, tar vi her utgangspunkt i denne testen, og peker på hvilke forskjeller vi har funnet i løpet av testperioden.

Få også med deg testen av den vanlige S6 Edge-modellen her »

Samme design

S6 Edge+ er storebroren til S6 Edge (til venstre). Det meste er tilsynelatende som før, men nykommeren har fått enkelte forbedringer. Den store skjermen gir også plass for en ekstra kolonne med ikoner uten at skjermen virker overlesset. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det var designen som vekket størst oppmerksomhet ved lanseringen av modellen som heter Galaxy S6 Edge. Her er skjermen strukket ut over sidene på telefonen, slik at det ser ut som om den knapt har noen ramme i det hele tatt. Samtidig er bruken av metallfolie under et nesten uknuselig glass med på å gi telefonen et langt mer eksklusivt uttrykk enn selskapet klarte med sine skinn-imitasjoner i plast.

Denne designen er videreført i Galaxy Edge+, som har fått en skjerm som måler 5,7 tommer. På den «vanlige» Edge-modellen er det en 5,1-tommer skjerm.

Android Lollipop

Samsung Galaxy S6 Edge+ har Androids nyeste operativsystem, Android Lollipop. Det er lite som er endret siden forrige Edge-lansering, men noen småting er det. Den buede skjermen byr på litt andre funksjoner enn det var på den første Edge-modellen, noe vi skal komme tilbake til.

Telefonen har også fått mer arbeidsminne, 4 GB mot tidligere 3 GB. Kameraet er det samme som i den mindre utgaven, men nå er både front- og bakkamera utstyrt med optisk bildestabilisering. Ved lansering av den nye kamerabrikken gjorde Samsung et stort poeng av at kameraet skal være bedre enn det du finner i Apple iPhone 6.

Dette og mer kommer vi tilbake til på de følgende sidene >>

Samsung Galaxy S6 Edge+ 32GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Samsung Galaxy S6 Edge+ 32GB

10
Fantastisk
sitatSamsung Galaxy S6 Edge+ er en rå maktdemonstrasjon fra verdens største mobilprodusent.

Fordeler

 • +
  Elegant design
 • +
  Råsterk prosessor
 • +
  Fantastisk skjerm
 • +
  God lydkvalitet
 • +
  Raske nettforbindelser
 • +
  Stort arbeidsminne
 • +
  Forbedrede kantskjermfunksjoner

Ting å tenke på

 • Ikke utskiftbart batteri
 • Ikke støtte for minnekort
 • Ikke vanntett
 • Høy pris
 • For stor for noen

Design, skjerm og funksjoner

Samsung har ikke spart på noe i sitt forsøk på å lage verdens beste mobiltelefon. Etter flere suksessrike år med Galaxy S-serien, møtte koreanerne uventet lite entusiasme for Galaxy S5. Telefonen var slett ikke dårlig, men på et par områder nådde den ikke helt opp. Dessuten liknet den for mye på forgjengerne.

Med Galaxy S6 slår Samsung tilbake. Teknologien med fingeravtrykkleser og pulsmåler er beholdt, men den er forbedret. Særlig gjelder det for fingeravtrykksensoren, der du ikke lenger behøver å stryke over tasten for at det skal virke. En berøring, og telefonen er klar til bruk.

Skjermen er en fest, med høy oppløsning, kraftig belysning, klare farger og sterke kontraster. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Fantastisk skjerm

Skjermstørrelsen er av typen Super AMOLED, og størrelsen på 5,7 tommer er den samme som på businessmodellen Galaxy Note 4. Oppløsningen er på 1440 x 2560 punkter, det samme som på Note 4 og de øvrige S6-modellene. Siden størrelsen er øket blir pikseltettheten ikke like høy som på S6, som har en pikseltetthet på 577 ppi. Men 518 ppi er heller ikke til å kimse av, og nok en gang har Samsung levert en mobiltelefonskjerm som fortjener beskrivelsen fantastisk.

Slik ser baksiden på Samsung Galaxy Edge+ ut. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Galaxy S6 Edge+ har skjermen buet ut over sidene på telefonen, omtrent slik Galaxy Note Edge har på den ene siden. Denne gangen kommer det ikke en «flat»-versjon av telefonen, slik det gjorde sist. Istedet lanserte Samsung en Note 5, som minner om en større versjon av S6 flat, men med samme penn og skjermstørrelse som Note 4. Note 5 er imidlertid ikke klar for Europa i denne omgang.

Skjermen er lesbar, også i direkte sollys. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Både S6 Edge+ og Note 5 har glass både på fronten og på baksiden. Under glasset ligger det en farget metallfilm. Det fargede metallet under glasset gir en visuell effekt som er lekker.

Rammen er laget i en type herdet aluminium, som skal være enda sterkere enn den varianten som ble brukt i S6 og S6 Edge. Allerede da skrøt Samsung av at deres modell var vanskeligere å bøye enn Apples i iPhone 6. Likevel er det valgt en ny type aluminium nå, en aluminium som er 1,9 ganger sterkere og 1,3 ganger mer motstandsdyktig mot riper enn den som ble brukt i den minste S6-en.

Færre minnealternativer

Tidligere har Samsung plassert SIM-kortet sammen med batteriet, men på S6-modellene er det ikke noe avtakbart batterideksel. Med S6-familien innførte Samsung for første gang mobiltelefoner som du ikke kan bytte batteriet på i sin portefølje. Det gjelder også for modellene i den nye Galaxy A-serien.

Galaxy S6 Edge+ støtter heller ikke minnekort, og tilkoblingen til hodetelefoner sitter i bunnen av telefonen, som på S6 og S6 Edge.

Samsung Galaxy S6 Edge gjorde seg bemerket ved å ha en høyere pris enn en tilsvarende iPhone. Ved lansering kostet S6 Edge 7990 kroner med 32 GB minne, og 1000 kroner mer med 64 GB. Plussmodellen introduseres til samme pris, mens S6 Edge i mellomtiden er blitt en del rimeligere.

Samsung Galaxy S6 Edge+ vil imidlertid ikke komme i en 128 GB-utgave. Samsung har også valgt bort den grønne fargevarianten, uten at vi har fått noen forklaring på hvorfor. Nykommeren finnes i sort (som egentlig er blå), hvitt, sølv og gull.

Hvor lenge batteriet varer avhenger av hvor flink du er til å skru av apper og funksjoner du ikke bruker. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Større batteri og raskere lading

Den nye utgaven har fått større batteri, og klarer også å holde seg operativ en stund lenger enn S6. En annen spennende detalj er den trådløse hurtigladefunksjonen, som nå gjør at du kan lade telefonen fra tom til full på to timer, også med trådløs lading. Tidligere tok dette tre timer.

For at det skal virke må du ha en lader som støtter teknologien. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har noen slik ladestasjon, og følgelig heller ikke har fått testet om denne påstanden er riktig. Med den gamle trådløse ladestasjonen tar ladingen litt lenger tid enn før, som en naturlig følge av at batteriet er blitt en del større. Telefonen støtter både Qi og PMA-standarden uten at du trenger noe ekstra ladedeksel.

Vår erfaring er at batterikapasiteten er en god del bedre enn før. Ved jevn bruk vil Galaxy S6 Edge+ klare seg gjennom hele dagen. Da har vi ikke skrudd på strømsparingsfunksjoner, og vi har latt både Bluetooth, posisjonering og Wi-Fi være på. Med et litt med bevisst forhold til strømsparing vil du kunne bruke telefonen betydelig lenger mellom hver lading.

Tilsvarende vil du nok klare å kjøre den tom på noen timer, særlig om det er dårlig dekning der du er og du spiller tunge spill, høy musikk og bruker GPS-navigering uten ekstern strømforsyning.

Med fingeren på sidetasten. Den hvite markøren på skjermen viser hvor du kan trekke frem kantmenyen. Om du vil kan markøren skjules helt. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Taster og tilkoblinger

Samsung Galaxy S6 Edge+ har ingen taster på toppen. Tasten som tenner eller slukker skjermen er plassert på høyre side. Her skiller denne seg fra Galaxy Note Edge, hvor det ikke er funnet plass for noen tast på den buede siden. Tasten sitter litt høyere enn på den opprinnelige Edge-modellen, men vi har ingen problemer med å nå den når vi holder telefonen i et normalt grep.

Volumtastene sitter på motsatt side. Telefonen har ingen egen kameratast, men når kameraappen er aktivert kan du bruke volum-tastene som kamerataster. Du kan ta bilder på andre måter også, men det skal vi komme tilbake til på neste side.

Galaxy S6 Edge+ har også den vanlige MicroUSB-kontakten i bunnen.

Ikonene er blitt noe rundere enn på den mindre Galaxy S6 Edge. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Kommer med Android Lollipop

Galaxy S6 Edge+ har Android Lollipop, med et enklere og renere grafisk uttrykk enn på eldre versjoner av Android. Den mest åpenbare endringen er det nye varslingspanelet, der alle hendelser dukker opp som egne «kort» når du trekker ned fra toppen av skjermen. De to siste kortene vises også på låseskjermen. Under disse finner du en smal linje med symboler som varsler at du har flere hendelser. Berører du denne dukker resten av kortene opp. Du kan sjekke én og én hendelse, eller du kan fjerne alle varslene på en gang.

Om du ikke vil at andre skal kunne se hvilke varsler du mottar, kan du velge å skjule innholdet i varslene. Du kan også skjule varslene helt. Nå er det uansett ikke slik at uvedkommende kan lese innkommende meldinger fra en låst skjerm. Det er bare en liten flik av innholdet om dukker opp. Skal du sjekke varselet må du låse opp telefonen.

Minneproblemene som enkelte opplevde med Samsung Galaxy S6 Edge (rettet med oppdatering) vil ikke ramme S6 Edge+. Det skyldes at svakheten lå i Lollipop 5.0, og ble rettet til Lollipop 5.1.1, som denne modellen lanseres med.

Fingeravtrykkleseren i starttasten er rask og presis. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Bedre tyverisikring

Telefonen er også gjort mer tyverisikker, ved at skurker og banditter ikke bare kan slette alle innstillinger og aktivere telefonen på en ny bruker. For at sperren skal fungere må du aktivere funksjonen «Reaktiveringslås». Denne funksjonen er litt bortgjemt under punktet «Finn min mobil» i innstilligsmenyen, og fordrer at du har registrert en Samsung-konto.

Telefonen har også Samsungs Knox-løsning, for kryptering av telefonen Her kan du gjøre filene dine ubrukelig for andre enn deg, og du kan også føre krypterte samtaler. Noe å tenke på om du befinner deg i nærheten av Stortinget eller andre steder som kan være utsatt for spionasje.

Lollipop har også funksjoner som forbedrer ytelsen, slik at det for eksempel går raskere å starte apper. Du kan lese mer om nyhetene i Android Lollipop her. Noen har sikkert merket seg at oppdateringen til Lollipop har medført en endring i måten å skru av lyden på telefonen på. Dette gjelder ikke for Samsung Galaxy S6 Edge eller Edge+, der du kan velge bort lyden fra hurtigpanelet du trekker ned fra toppen av skjermbildet, akkurat som før.

Motlysbilde tatt med Galaxy S6 Edge+ på full auto. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Rask prosessor - nytt og bedre kamera

Dette er en svært rask mobiltelefon - faktisk så rask at den setter nye rekorder i flere av ytelsestestene vi har kjørt. På neste side kan du se hvor godt den gjør det i forhold til andre mobiler vi har testet.

Du vil raskt kjenne igjen menyene i kameraet på S6 Edge+. Du kan ta bilder med en oppløsning på 16 megapiksler. Det gir bilder med høy oppløsning, selv om det finnes mobilkameraer med flere piksler enn dette. Kameraet har også noen funksjoner du ikke finner i Galaxy S5, som for eksempel selektiv fokus. Det betyr at objektet du velger å ha fokus på holder seg i fokus, selv om avstanden til kameraet endrer seg, eller objektet flytter seg til kanten av bildet. Dette virker også når du filmer, noe som kan være svært nyttig.

Men vel så nyttig er det at objektivet er blitt bedre. Det stikker riktig nok litt ut fra telefonen, i alle fall om du ikke bruker beskyttelsesdeksel, men ved å bruke et objektiv med større blenderåpning (f1.9), klarer Galaxy S6 Edge+ å ta brukbare bilder i svakere lys enn mange av konkurrentene. Galaxy S6 Edge+ bruker også en IR-sensor til å bedømme avstander og sette hvitbalanse.

Virtuelt bilde

Kameraet har også en funksjon som heter «virtuelt bilde». Dette minner om et panoramabilde der flere bilder stiftes sammen. Men istedet for å sveipe over utsikten, beveger du deg rundt ett objekt. Bildet dukker ikke opp som et nytt laaaangt bilde der flere enkeltbilder er stiftet sammen, slik det gjør i panorama-modus. Istedet får du opp et enkeltbilde der du ved å vippe telefonen den ene eller andre vegen kan bevege deg rundt objektet. Det ser litt ut som virtuell virkelighet (VR), derav navnet på funksjonen.

Vi liker også måten å starte kameraet på. To raske trykk på hjem-tasten, og kameraet er klart til bruk. Det går så raskt at du knapt rekker å blunke.

Skjermen er velegnet for spill med detaljert grafikk. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

God musikkspiller og bedre øreplugger

Underholdningsfunksjonene er ellers stort sett slik vi kjenner dem fra tidligere, med en god musikkspiller der du lett kan finne frem til filene du har på telefonen din eller i nettverket ditt.

Telefonen kan være medieserver, og du kan strømme mediefiler trådløst til TV-er eller andre mottakere. Du kan også bruke telefonen som fjernkontroll for enheter som kontrolleres med vanlige Ir-fjernkontroller.

Musikkspilleren er endret noe siden S6 kom i salg. Brukergrensesnittet er det samme, men maskinvaren og algoritmen er endret. Nå blir musikk med lav oppløsning oppskalert til 24bit/192KHz. Det er for øvrig samme lydoppløsning som Neil Young prøver å pushe i sin Kickstarter-finaniserte Pono-spiller.

Vi likte lyden i Samsung Galaxy S6 Edge, men må innrømme at vi er positivt overrasket over hva Samsung har fått til med pluss-versjonen. At musikk med lav oppløsning lar seg oppskalere til noe som faktisk gir en bedre brukeropplevelse, høres ut som noe et PR-byrå kunne finne på å si. Men etter å ha lyttet til ulike musikkilder med S6 Edge og S6 Edge+ side om side, må vi medgi at Samsung har klart nettopp dette.

Om det er oppskalering av lyden eller bare vellykket «lydmaling» med smartere programvare og bedre maskinvare skal være usagt. Ikke bryr vi oss heller. Det viktigste er at den samme musikken høres bedre ut når vi spiller den med de samme ørepluggene eller headsettene på S6 Edge+. Høyere spiller den også, men selv på moderat volum trer forbedringen tydelig frem.

Bedre lydoverføring med Bluetooth

Samsung har også gitt telefonen en ny Bluetooth-teknologi som skal sørge for tapsfri overføring av musikk til Bluetooth-hodesett med støtte for dette.

Vi liker at Samsung har lagt ved et sett med greie øreplugger til Galaxy S6. Dette er øreplugger som ikke går inn i øregangen, men likner mer på de som følger med iPhone 6. Samsungs plugger har silikonputer og gir litt mer komfort og litt fyldigere lydbilde enn pluggene fra Apple. Denne løsningen med ørepluggene på utsiden av selve øregangen gir mindre bass og lavere volum enn tilsvarende plugger med propper i øregangen. Plasserer du dem ikke riktig vil de heller ikke yte musikkspilleren i telefonen full rettferdighet.

Skjermen er utmerket til TV-titting, selv om buen over og under bildet ikke er optimal, tenker vi ikke over den når vi ser på TV eller film. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Utmerket til film og spill

Telefonens skjerm er utmerket til film, men på den buede modellen vil du kunne oppleve at filmen du ser på får en liten knekk øverst og nederst. Årsaken er at telefonens skjerm er i 16:9-format. På Glaxy Note Edge kommer buen i tillegg til HD-skjermen, slik at hele filmen vises på den flate delen. Slik er det ikke på Galaxy S6 Edge eller S6 Edge+. Her er buene en del av den ordinære skjermen, og bildet blir bøyd. Skjermbildet går ikke så langt ned over sidene at det utgjør noen vesentlig ulempe ved filmavspilling, men du ville aldri kjøpt en TV som så slik ut.

Telefonen har en relativt kraftig innebygd høyttaler, men selv om den er større enn S6 Edge, mangler den fremdeles den ekstra høyttaleren som kreves for stereolyd. Det er antakelig ikke så mange som kjøper smartmobil for å bruke den som hjemmekino med de innebygde høyttalerne.

Du velger selv hvilke apper du vil ha hurtig tilgang til fra sideskjermen.. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Buet skjerm til pynt, men ikke bare

I våre øyne er skjermbuen på Galaxy S6 Edge-modellene et stilig design-element. Det gir telefonen særpreg, og skaper oppmerksomhet rundt produktet. Om buene egentlig har noe for seg kan saktens diskuteres. På Note Edge er det egne apper på buen. Det er det ikke på S6 Edge eller S6 Edge+. Du kan snu telefonen på hodet så skjermbuen lyser opp bordplaten når en forhåndsdefinert kontakt ringer til deg. Du kan ha fem slike kontakter og skille dem skille med ulike farger.

Ved siden av Apps Edge, har telefonen også snarveier til fem kontakter på Peoples Edge. Om en av disse ringer deg kan telefonen vise det med farget lys fra skjermbuen. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Buen har også et par ekstra funksjoner, som at innkommende meldinger spilles av på siden av telefonen. Stryker du på kanten av telefonen mens den er i dvale, vil det dukke opp en klokke med værvarsel på kanten av skjermen. Nå kan du hente frem ulike varsler ved å «rulle» over skjermbuen.

Kantskjermen har også fått en helt ny funksjon, som kalles Apps edge. Denne dukker opp om du har åpnet Peoples edge, og så stryker én gang til. Her kan du plassere de fem mest brukte appene dine, slik at du raskt kan åpne dem. Du kan veksle frem og tilbake mellom Peoples edge og Apps edge, på samme måte som du blar mellom startskjermer på telefonen.

Vi får ta med at det også er kommet en ny meldingsfunksjon i Peoples edge.

Samsungs sikkerhetsløsning heter Knox, og lar deg kryptere innhold og skjule apper.. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

God på alle basisfunksjoner

Selv om enkelte knapt ringer med smartmobilene sine, er samtaler fremdeles viktig for mange. Lyden i Samsung Galaxy S6 Edge er god, og vi har ikke opplevd problemer med dårlig dekning. I testperioden har vi ringt, sendt meldinger og brukt telefonen til spill, nettsurfing, som modem, og kjørt gjennom de ulike funksjonene telefonen byr på uten å finne noen svakheter. I en periode var det en utfordring å hente alle data fra en eldre mobil til Galaxy S6 med overføringsappen Smart Switch, men dette er nå rettet. Husk bare at du må oppdatere appen på mobilen du vil overføre fra først. Appen lar deg hente innholdet fra en iPhone eller en Android-mobil, slik at det blir enklere å ta den nye telefonen i bruk.

Vi ble også gjort oppmerksom på at det kunne være problemer med Snapchat i en tidlig versjon av S6, men vi har ikke opplevd trøbbel med dette.

På neste side kan du lese mer om kameraet, og se flere bilder vi har tatt med Galaxy S6. Her finner du også en tabell som viser hvordan prosessoren i Galaxy S6 yter sammenliknet med andre toppmodeller.

Samsung Galaxy S6 Edge+ 32GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Samsung Galaxy S6 Edge+ 32GB

10
Fantastisk
sitatSamsung Galaxy S6 Edge+ er en rå maktdemonstrasjon fra verdens største mobilprodusent.

Fordeler

 • +
  Elegant design
 • +
  Råsterk prosessor
 • +
  Fantastisk skjerm
 • +
  God lydkvalitet
 • +
  Raske nettforbindelser
 • +
  Stort arbeidsminne
 • +
  Forbedrede kantskjermfunksjoner

Ting å tenke på

 • Ikke utskiftbart batteri
 • Ikke støtte for minnekort
 • Ikke vanntett
 • Høy pris
 • For stor for noen

Eksempelbilder og ytelsesmålinger

Vi har kjørt flere ytelsestester for å se hvordan den nye mobilbrikken til Samsung leverer med 4 GB RAM. Av resultatene kan vi lese at telefonen har den raskeste prosessoren vi har målt, og at også grafikkytelsen er helt i toppsjiktet. Testene er gjennomført med Samsung Galaxy S6 Edge+.

Setter nye rekorder - igjen

Noen ganger er det av ulike grunner slik at vi måler gode ytelser på et produkt, samtidig som vi opplever at det ikke leverer helt etter forventningene i praksis. Men det er ikke tilfellet med Galaxy S6-modellene. Her reagerer alt lynraskt. Vi opplever ikke forsinkelser når vi spiller avanserte spill, kameraet kan knipse seriebilder i vill fart, og «stifting» av panoramabilder skjer i sanntid. Slik var det med Galaxy S6, og slik er det også med Galaxy Edge+.

Et interessant fenomen er at vi i to av testene måler enda bedre ytelse på Edge+ enn vi gjorde på de øvrige S6-modellene, selv om systembrikken er den samme. I AnTuTu er det imidlertid de minste modellene som skårer høyest. Edge+ har 4 GB RAM, mot 3 GB på S6 og S6 Edge.

Bildestabilisering på begge kameraene

Kameraet i Samsung Galaxy Edge+ er det samme som i Galaxy S6. Egenskapene ved dette kameraet fikk en del oppmerksomhet etter at Samsung brukte deler av presentasjonen ved lanseringen på å sammenlikne video og stillbilder tatt med Galaxy S6, med tilsvarende bilder og video tatt med iPhone 6 Plus. Vi tok våre egne sammenlikningsbilder, og da så det slik ut:

Bildene tatt med iPhone blir litt mindre enn bildene tatt med Galaxy S6 (nederst). Her har vi imidlertid skalert alle bildene så de har samme høyde. Disse bildene er tatt i dårlig lys (Globus) og nesten ikke noe lys (dekorkuler). Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Kameraet har blendetall f1,9, hvilket betyr at det slipper inn mer lys enn det som er vanlig på mobilkameraer. Bildeoppløsningen er på 16 megapiksler. I front sitter et kamera som tar bilder med 5 megapiksler oppløsning. Også her er blendertallet f1.9. De fleste mobiler har et blendertall mellom f2,0 og f2,4. Jo lavere dette tallet er, dess mer lys slipper inn til sensoren i telefonen.

Nytt på Galaxy S6 Edge+ er at det også har fått optisk bildestabilisering på frontkameraet. Her er et videoklipp vi har filmet med frontkameraet på Samsung Galaxy Edge+ og lastet opp til YouTube:

Mange muligheter

Når kameraet er startet har du flere måter å justere innstillingene på. Du kan kjøre en «pro»-variant der alt fra ISO til fargetone stilles manuelt, eller du kan velge ulike ferdige oppsett. Du kan også ta opp video i rask eller sakte film, og du kan hente flere kameraapper fra nettet, for eksempel «sports shot» eller «rear-cam selfie». Kameraet har også fått en ny funksjon for enklere direkteoverføring til Youtube. Me denne kan du sette opp din egen live-sending og dele med resten av verden. Dette er den samme funksjonen som Sony har hatt på sine siste Xperia-modeller.

Videokameraet kan filme i UHD (3840x2160), men bare i maks fem minutter per klipp. Videokvaliteten blir god, men sporingsfokus, bildestabiliseringen og filming i HDR (lysutjevning ved vanskelige lysforhold) virker ikke om du setter oppløsningen høyere enn full HD.

Under kan du se flere bilder vi har tatt med Samsung Galaxy S6 Edge+:

Samsung Galaxy S6 Edge+ 32GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Samsung Galaxy S6 Edge+ 32GB

10
Fantastisk
sitatSamsung Galaxy S6 Edge+ er en rå maktdemonstrasjon fra verdens største mobilprodusent.

Fordeler

 • +
  Elegant design
 • +
  Råsterk prosessor
 • +
  Fantastisk skjerm
 • +
  God lydkvalitet
 • +
  Raske nettforbindelser
 • +
  Stort arbeidsminne
 • +
  Forbedrede kantskjermfunksjoner

Ting å tenke på

 • Ikke utskiftbart batteri
 • Ikke støtte for minnekort
 • Ikke vanntett
 • Høy pris
 • For stor for noen

Konklusjon

Samsung Galaxy S6 Edge+ stiller i samme klasse som Apples iPhone 6 Plus. Begge er supermobiler med kraftig ytelse og store skjermer. Begge har fingeravtrykksensor og mulighet for NFC-betaling, og begge kan vise til et rikholdig arsenal av apper som kan løse nesten ethvert behov du kan forestille deg. De har gode kameraer og en design som oser av luksus. Men det gjør også prislappen.

Men iPhone 6 kom på markedet for snart ett år siden, mens Samsung Galaxy S6 Edge+ er helt ny. Det betyr at Samsung har kunnet videreutvikle sin toppmodell i ro og mak, og sørge for at den har det lille ekstra som enn så lenge plasserer Apples toppmodell i skyggen.

Det starter med designen, som er den samme som på Samsung Galaxy S6 Edge, men med enda sterkere metall i rammen og en skjerm som måler 5,7 tommer. iPhone 6 er både høyere, tykkere, bredere og tyngre, men har likevel en litt mindre skjerm på 5,5 tommer.

Nå har også frontkameraet optisk bildestabiløisering. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Samsungs mobilskjerm har en oppløsning på 1440x2560, mot 1080x1920 på iPhone 6 Plus. Selv om skjermen på Samsungs modell er noe større, blir den likevel langt skarpere, med 518 piksler per tomme, mot 401 på iPhone 6 Plus.

Slik kan du ta punkt for punkt i spesifikasjonslisten til Apple, og se hvordan Samsung har sørget for at deres modell er like bra eller bedre. Ikke på noe punkt slipper de Apple foran seg — der iPhone 6 Plus har et batteri på 2915 mAh, har Samsung gitt sin modell 3000 mAh. iPhone S6 Plus har meget bra kamera på baksiden, men hverken dette eller frontkameraet kan måle seg med tilsvarende på Galaxy S6 Edge+.

Jo, på ett punkt må Samsung se seg slått av Apple. iPhone 6 finnes i en versjon med 128 GB minne – Samsungs største Edge-modell stopper på 64 GB. Det er litt rart, for de litt mindre S6-modellene finnes i versjoner med 128 GB.

Samsung Galaxy S6 Edge skiller seg ut i mengden, med sin elegante buede skjerm. Vi liker materialvalget, og den stilfulle effekten som kommer av at en metallfolie er plassert under det herdede glasset både på fronten og på baksiden av telefonen.

Er du opptatt av status, er det Samsung Galaxy S6 Edge du skal ha. Den er dyrere, kraftigere og stiligere enn noen annen mobiltelefon.

Skjermen på Galaxy S6 Edge+ er bare helt fabelaktig. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Lynrask og med superskjerm

Prosessoren er utviklet av Samsung, og tilhører den første generasjonen med såkalt 14 nm-teknologi. Det handler om størrelsen på komponentene, og bidrar blant annet til lavere strømforbruk og mindre varmeutvikling, i tillegg til at telefonen kan gjøres med kompakt.

Skjermen er fantastisk, enten du bruker den innendørs eller utendørs. SAmsungs S6-skjerm er kåret til den beste mobilskjermen i verden, og på pluss-modellen får du altså samme skjerm, strukket over en litt større flate, men fremdeles så skarp at du ikke kan se pikslene uten hjelpemidler.

Telefonen er super på lyd, har et godt kamera, og fyller alle de oppgaver du kan forvente av en mobiltelefon som ønsker å fremstå som best i verden.

Borte på veien

Men det er også noen trekk ved denne telefonen som enkelte ikke vil være begeistret for. Den har ikke plass for minnekort, den er ikke vanntett, og du kan ikke bytte batteriet selv. Dessuten er den dyrere enn noen annen serieprodusert mobil du kan kjøpe over disk i Norge.

Samsung Galaxy S-modellene er ikke for alle. Det sørger den høye prisen for. Samtidig er de bygget for å tilfredsstille selv de som er mest kresne med tanke på design, ytelse, funksjonalitet og sikkerhetsnivå. Det betyr at telefonen ganske sikkert vil være høyere representert i finansmiljøet på Aker Brygge enn i mange andre miljøer.

Den nærmeste konkurrenten er Apples iPhone 6 Plus (til høyre). Men Samsungs nye toppmodell er et par hakk råere på nær sagt alle områder. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Alternativene

Samsung Galaxy S6 Edge+ kommer i to varianter med henholdsvis 32, 64 GB minne. Versjonen vi har testet har 32 GB minne, en størrelse som antakelig tilfredsstiller manges behov, men som vi synes er litt for snaut på en såpass dyr mobil.

Den viktigste konkurrenten til en telefon som dette er unektelig iPhone 6 Plus, og denne varianten er også litt rimeligere. Den har imidlertid ikke den gode AMOLED-skjermen som du finner i Samsung Galaxy S6 Edge+. De fleste vil antakelig mene at iPhone 6-skjermen med full HD-oppløsning likevel er mer enn god nok.

Om du ønsker et rimeligere alternativ, kan Samsung by på en ny serie Galaxy A-modeller, henholdsvis A3, A5 og A7. Du kan også vurdere HTC One M9, som også er en mobiltelefon med metalldeksler, stor skjerm og god design.

Stor skjerm og god design har også Samsungs toppmodell i business-klassen, Galaxy Note 4. Denne har blant annet en skjermpenn som gir mobiltelefonen flere bruksområder. Pussig nok er den også billigere enn Galaxy S6 Edge+.

Få også med deg testen av den vanlige S6-modellen her »

Samsung Galaxy S6 Edge+ 32GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Samsung Galaxy S6 Edge+ 32GB

10
Fantastisk
sitatSamsung Galaxy S6 Edge+ er en rå maktdemonstrasjon fra verdens største mobilprodusent.

Fordeler

 • +
  Elegant design
 • +
  Råsterk prosessor
 • +
  Fantastisk skjerm
 • +
  God lydkvalitet
 • +
  Raske nettforbindelser
 • +
  Stort arbeidsminne
 • +
  Forbedrede kantskjermfunksjoner

Ting å tenke på

 • Ikke utskiftbart batteri
 • Ikke støtte for minnekort
 • Ikke vanntett
 • Høy pris
 • For stor for noen
annonse