Til hovedinnhold

Google Glass er «forvirrende, men lovende»

Journalist har prøvd brillene og deler sine erfaringer.

Google

Helt siden vi videreformidlet de første ryktene om databriller fra Google, har det kommet flere nyheter om og demonstrasjoner av Google Glass, eller Project Glass som det også kalles.

Selv om PR-maskineriet har gjort sitt, har vi likevel hørt overraskende lite om hvordan de stemmestyrte skjermbrillene med utvidet virkelighet fungerer i praksis. Nå har journalisten Spencer Ante fra The Wall Street Journal testet ut brillene og kan fortelle mer om brukergrensesnitt og erfaringer.

Smartbriller

Spencer Ante er den første journalisten som har fått lov til å teste ut teknologien på alvor, men Google understreker at brillene fortsatt et på et prototypenivå. Produktet skal imidlertid være godt nok til å tåle en nærmere gransking.

Ante forteller at brillene er som en smarttelefon man har på seg, og som gjør deg i stand til å ta bilder, sende beskjeder og utføre andre funksjoner via stemmestyrte kommandoer.

Du kan for eksempel si «OK, Glass» inn i en av de to mikrofonene, før en meny dukker opp på siden av synet ditt. Denne menyen viser ikoner som lar deg ta et bilde, ta opp video, bruke Google Maps eller ringe med telefonen.

Litt forvirrende

Ifølge Ante sitter databrillene godt, og det er enkelt å ta bilder og video uten å ta smarttelefonen opp av lomma. Men det var ikke bare fryd og gammen:

– Det var kult å se informasjonen foran mitt høyre øye, men det var også litt forvirrende. Jeg lukket igjen venstre øye hele tiden, og det var ukomfortabelt, sier Ante.

Potensial på lang sikt

Google-sjef Sergey Brin har engasjert seg personlig i prosjektet, og tilføyer at Google Glass har en såkalt timelapse-funksjon, som lar brukeren ta bilder av omgivelsene hvert 10. sekund, uten at man må foreta seg noe.

Spencer Ante avslutter med å si at Google Glass fremdeles mangler grunnleggende funksjoner, som GPS-navigasjon og funksjonalitet for meldinger og telefon. Han etterlyser også en dedikert app, hvis det skal bli noen suksess. Likevel ser han et potensial i produktet på lang sikt.

Google Glass er ventet å bli lansert i USA i begynnelsen av 2013, og vil koste cirka 1500 dollar – 8600 kroner.

(Kilde: The Wall Street Journal)

annonse