Til hovedinnhold

Her skal de hoppe ut av et luftskip med Google-brillene

Flere detaljer om Project Glass har blitt sluppet.

Google

På utviklerkonferansen Google I/O som pågår nå i California, viste Google frem sine briller med utvidet virkelighet. For å demonstrere Project Glass, kastet like så godt noen folk med brillene på seg ut av et luftskip, og deltakerne på Google I/O så hele seansen på storskjerm via en livefeed.

Etter at fallskjermhopperne landet trygt på et tak, kom noen stuntsyklister og syklet over ramper, før et par folk rappellerte ned bygningen. Til slutt kom syklister inn til salen der Google-sjef Sergey Brin overvar presentasjonen. Han påpekte underveis at dette bare var en test og at det kunne skje feil. Det gjorde det imidlertid ikke, og hele demonstrasjonen var sømløs.

Prototype slippes neste år

Project Glass er Googles høyteknologiske briller som lar deg for eksempel ringe og gjøre andre smarttelefonaktige handlinger rett fra ansiktet ditt. Gårsdagens demonstrasjon viste brillenes egenskaper innen livechatting, bilder og videooverføring, men også annen informasjon ble gjort tilgjengelig.

Det ble kjent at brillene får en prislapp på 1500 dollar (over 9000 kroner) for de fremmøtte som ønsket å bestille en prototype til neste år. Sergey Brin understrekte at brillene ennå ikke er et forbrukerprodukt, men dette kan raskt endre seg.

Brin fortalte at de begynte å jobbe med Project Glass for to år siden. Brillene har sensorer slik at de vet hvor de befinner seg på kroppen og i verden. Den visuelle informasjonen er plassert litt over synsfeltet, slik at den ikke skal komme i veien for selve synet.

Project Glass veier mindre enn de fleste briller og vil komme i flere ulike former, farger og størrelser. De er asymmetriske, men Google lover at de fremdeles er balanserte.

Mer snadder

Karene fra teknobloggen Engadget fikk snappet opp mer informasjon fra Google-ansatte i løpet av gårsdagen, og her er noe av det de fant ut:

  • Google eksperimenterer med ulike tilkoblingsmuligheter. De eksisterende prototypene har imidlertid ikke innebygd WWAN-teknologi
  • Project Glass vil hovedsakelig koble seg opp til nettet via Wi-Fi, men muligheter for 3G og 4G vurderes også
  • Kontroll av brillene hviler på flere inputs: Stemmebruk, sidepanel og trykksensitiv flate som gjenkjenner bevegelser
  • Det skal også være mulig å kontrollere brillene med smarttelefonen, men fysiske inputs er å foretrekke
  • Project Glass har akselerometer og gyroskop, og dette gjør det mulig for bæreren å kommandere brillene ved å nikke, riste på hodet og så videre
  • Det medfølgende batteriet er plassert rett bak øret på høyre side (kapasitet og varighet er ikke kjent)
  • Brillene er i stand til å ta opp lokalt, men ideen er å få så mye som mulig rett ut på nett til livefeeds
  • På områder hvor trådløst nettverk ikke er tilgjengelig, skal det være mulig å lagre video lokalt slik at man kan laste opp til nett senere
Vi er på Facebook!

(Kilde: Engadget)

Se den luftige demonstrasjonsvideoen på YouTube:

annonse