Til hovedinnhold

Se hvordan Googles databriller virker

Ny video viser livet med briller som har innebygd skjerm og kamera.

Vi har tidligere skrevet at Google utvikler briller med utvidet virkelighet, og midt i påskeferien slapp selskapet endelig bomben om det såkalte Project Glass.

Project Glass er vitterlig et par briller med utvidet virkelighet (augmented reality) – slik at du får tilgang til funksjoner vi kjenner fra smarttelefoner – uten å bruke en telefon. Isteden ser du ikoner, beskjeder og annen informasjon direkte i synsfeltet ditt.

I videoen nederst i saken viser Google hvordan dette skal se ut i praksis.

Intuitiv kontroll

Google-brillene gjør deg blant annet i stand til å foreta telefonsamtaler, hente kortopplysninger eller å ta bilder som kan sendes over nettet. Det integrerte kameraet er lite med en oppløsning på et par megapiksler.

For å komme seg rundt i menyene og velge ulike funksjoner skal du bare kunne nikke eller riste på hodet. Systemet vil ifølge Google være lett å lære og meget brukervennlig.

Det vil også være mulig å styre ved hjelp av talekommandoer.

Hele verden blir søkbar

Brillene har prosessor, minne og lagringskapasitet på nivå med vanlige Android-telefoner. De benytter seg i tillegg av Google Goggles-teknologien, som er en app til Android hvor du kan ta bilder av fysiske gjenstander og få informasjon om dem fra Googles databaser.

Hele verden blir med andre ord søkbar, og du kan dermed bruke brillene til å få opplysninger om malerier på et museum og severdigheter, eller finne den billigste prisen på diverse produkter du finner i butikken.

En annen mulighet er ansiktsgjenkjenning, slik at du kan identifisere en person på gata og hente informasjon fra sosiale nettverk.

New York Times anslår at Google-brillene lanseres før 2012 er omme, og kommer til å koste mellom 250 og 600 dollar. Dette tilsvarer mellom 1450 og 3500 kroner.

Se videoen av Project Glass:

(Kilde: ComON)

annonse