Til hovedinnhold
NyhetGoogle innrømmer:

Brillene blir ikke like kule som lovet

Project Glass vil ikke imponere like mye som i reklamen.

Det er kjent at Google er på vei med et par interaktive briller ved navn Project Glass. Databrillene skal etter hvert sy dagliglivet ditt sammen med diverse nettskybaserte tjenester som å ringe venner, få veihenvisninger, søke opp ting du ser og så videre – alt via den gjennomsiktige brilleskjermen.

I forbindelse med annonseringen av Project Glass lanserte Google en video på YouTube, som viste hvordan en vanlig dag med brillene kunne se ut. Nå innrømmer derimot søkegiganten at de kanskje har malt et litt for rosenrødt bilde.

Tar bilder og deler dem

I et intervju med CNET, trekker en talsperson fra Google det hele ned på landejorda igjen og forklarer at brillene vil tilby litt enklere tjenester enn videoen gir inntrykk av.

Ifølge talspersonen skal det gjennomsiktige displayet vise informasjon over brukerens vanlige synsfelt, omtrent der kanten på en paraply ville ha befunnet seg.

I begynnelsen skal Project Glass fokusere på «enkel interaksjon» – det vil si å ta bilder og dele dem til Googles sosiale nettverk Google+.

Så det er det. Project Glass vil med andre ord ikke bombardere synsfeltet ditt med ikoner som får deg til å krasje inn i hindringer mens du vandrer av sted – foreløpig. Men en hverdag som den i videoen kan likevel være på vei, Project Glass i sin nåværende form er bare der Google velger å starte.

(Kilde: CNET)

annonse