Til hovedinnhold

– iPad 2 får ikke minnekort

Det går alltid en mengde rykter angående lansering av Apples nye produkter. iPad 2 er selvsagt utsatt for denne ryktestrømmen i høyeste grad. Et av ryktene har gått ut på at Apple vil utstyre det nye nettbrettet med en SD-kortleser, noe som ville ha økt lagringskapasiteten betydelig, i tillegg til fordelen med utskiftbart minne. Fredag skrev imidlertid nettstedet appleinsider.com at dette ryktet neppe er sant.

Grunnen til at man trodde det kunne være snakk om en SD-kortleser, er at en lekket iPad 2-veske hadde et mystisk hull oppe til venstre, på motsatt side av der dagens iPad har volum-knapper. iPads hovedkonkurrent, Samsung Galaxy Tab, har en kortleser for microSD, med mulighet til å ha et utskiftbart minne på opptil 32 gigabyte. Mange hadde derfor ventet at iPad 2 også skulle ha noe lignende. Dette ville gjort det atskillig enklere å flytte filer som musikk og bilder mellom forskjellige enheter, uten å måtte synkronisere iPaden i iTunes.

SIM-kortet er flyttet

En kilde appleinsider.com mener de kan stole på forteller at man i neste generasjons iPad har rokkert om på komponentene for å få plass til et større batteri. Det mystiske hullet vesken skal være en slisse til å sette inn SIM-kortet.

Spekulasjoner om superskjerm

Den eksisterende iPadens skjerm har en temmelig lav oppløsning, og i forhold til iPhone 4 ser den ganske kjedelig ut. I iPad 2 er det derfor ventet en helt ny og skarpere skjerm. I den nye iBooks-applikasjonen blir det sagt å ligge ikoner merket med iPad2x. Oppløsningen antyder en total skjermoppløsning på 2048 x 1536 piksler, noe som er høyere enn dagens standard for full-HD. Likevel vil pikselstettheten bli lavere enn iPhone 4 sitt "Retina Display, dersom iPad 2 også blir være 10 tommer stor.

iPad 2 er ventet snart

Bloggeren Kevin Rose hevdet å vite at iPad to allerede kommer i starten av februar. Dette tufter han på at ansatte i Apples butikker i USA skal ha fått forbud mot å ta ut ferie i denne perioden. Ryktet gikk ut på at kanskje 1. februar var datoen, men dette stemmer ikke, da det ikke er meldt noen pressekonferanse fra Apples side ennå.

Dette tror ekspertene om iPad 2: Slik blir iPad 2

(Kilde: appleinsider.com)

annonse