Til hovedinnhold

iPad 2-skjermen avslørt

På ingen av bildene er skjermene påslått, men vi ser forskjell i gjenskinn her.

At iPad 2 skulle få en svært kraftig skjerm har vært på ryktebørsen lenge. Nå hevder de første nettstedene de har fått tatt en titt på skjermen.

9to5Mac og iFixYouri har publisert bilder av det som skal være den nye iPad 2-skjermen ved siden av dagens iPad-skjerm.

Her ser vi at iPad 2-skjermen har en helt annen overflate enn den originale iPad. Nettstedene rapporterer også at den nye skjermen er omtrent en millimeter tynnere, og noe lettere.

Skjerm fra LG Phillips?

Ut ifra delenummeret på den nye skjermen hevder en i kommentarfeltet at det er snakk om en IPS-skjerm fra LG Phillips med samme oppløsning som dagens iPad på 1024 x 768 piksler. Dette er imidlertid helt ubekreftet.

Mange hadde forventet en Q i delenummeret, som ville stått for QXGA, altså 2048 x 1536 piksler. Hvis delenummeret på bildene her er riktig, betyr det at iPad 2 ikke vil ha det Apple kaller et Retina Display - altså spesielt høyoppløst skjerm i forhold til størrelsen.

IPS står for In-Plane Shifting, og gir et bedre bilde når du ser på skjermen fra siden. Dette er mulig fordi de flytende krystallene i skjermen beveger seg parallelt med skjermoverflaten i stedet for vinkelrett.

Skjermen er også basert på Low Temperature PolySilicon (LPTS) som er den raskeste TFT-teknologien som brukes i dag, og som i tillegg gjør det mulig å lage skjermer med piksler mindre enn man kan se med det blotte øyet.

Se flere bilder og les kommentarene hos 9to5Mac.

iPhone 4-skjermen er svært høyoppløst. (Klikk for full størrelse)

3,9 milliarder på skjermproduksjon

Apple har skrytt mye av den nye "Retina Display" som er brukt i iPhone 4. Analyseselskapet IHS iSuppli påstår nå at Apple har brukt 3,9 milliarder dollar for å sikre leveranse av skjermene over de neste par årene.

Man har hittil trodd at også iPad 2 vil ha denne "skjermtypen" når den lanseres; i løpet av denne måneden etter ryktene.

Betegnelsen "Retina Display" har Apple funnet på selv, og brukes om at skjermen har ekstra høy oppløsning i forhold til størrelsen.

(Kilder: tomsguide.com 1, 2, 9to5mac.com)

annonse