Til hovedinnhold

Denne avisen kommer bare på Ipad

Onsdag morgen norsk tid ble verdens første tidsskrift laget eksklusivt for iPad lansert i New York.

Mediemogulen Rupert Murdoch har avsatt 30 millioner dollar og engasjert 100 journalister til å fylle 100 daglige sider. Innholdet skal bestå av tradisjonell journalistikk og en teknisk multimediaorgie på temaene nyheter, kjendissladder, debatt og meninger, kultur, sport,it og spill, for å nevne noe.

Kan bli suksess

Da NA24 testet The Daily er 360 graders 3D-modeller, 3D-fotoer, avspillbare lydfiler av intervjuer og design og layout, som gir mer følelse av magasin enn avis, noe av det som kan gjøre The Daily til en salgsvinner.

- Vi tror at The Daily vil bli en trendsetter for hvordan historier vil bli fortalt i fremtiden, ikke minst innenfor fotoverden. I The Daily vil leserne blant annet få servert 360 graders fotografier, sa Murdoch under pressekonferansen på Guggenheimer museet i New York.

Lurer du på hvilket nettbrett du bør kjøpe?

– Er ikke butikk å drive gratis

iPad-avisen vil ikke bli en gratis app, men koste 99 cents, cirka 6 seks kroner, per uke eller 39,99 dollar, cirka 230 kroner, for et årsabonnement.

Og tidsskriftet vil kun være tilgjengelig gjennom iTunes eller Apples App Store.

– En dollar i uka er ikke mye. Dagens nettavis med gratis innhold vil risikere å forsvinne i løpet av kort tid med slik konkurranse. Det er ikke butikk å drive gratis, og mediene vil se en utvikling der nettavisene først vil bli magrere, og der man til slutt må betale for å få tilgang til alt innholdet. Det er dyrt å lage avis, og begrenset med plass til reklame på hver nettside, sier Espen Reiss Mathiesen ved Universitetet i Stavanger, som skriver doktorgrad om lesing på lesebrett, til nrk.no.

– Alle undersøkelser blant Ipad-brukere viser at viljen til å betale er relativt stor, så lenge det er kvalitativt godt innhold, fortsetter han.

Norske iPad-eiere må belage seg på å vente i opp til to måneder før de kan laste ned The Daily på norske App Store.

Les også Amobils kommentar: Medier bør passe seg for Apple »

annonse