Nyhet

Slapt slipp fra Nokia

Nokias produktslipp på Mobile World Congress imponerte ingen.

Barcelona/Amobil.no: Nokias bidrag til Mobile World Congress 2013 er ikke det mest imponerende bidraget selskapet har gitt verden. Kort fortalt dreier det seg om det samme Nokia har gjort før, nemlig å lansere plastmobiler med Windows 8.

Det er trist at Nokia ikke har kommet opp med en modell som kan gi selskapet sårt tiltrengt positiv oppmerksomhet. Nokia må komme med en ny og spektakulær mobiltelefon om selskapet skal klare å henge med.

Lumia 720 og 520

De to modellene selskapet viser her i Barcelona, er Lumia 720 og Lumia 520.

Mens 720 skal koste 2900 kroner, er 520 en økonomimodell til 1500 kroner.

Det nye i disse telefonene er at musikktjenesten Nokia Music blir gratis å bruke, i tillegg til at du får en ny generasjon Here-tjenester. Here-tjenestene er kart med navigasjon, noe du får på alle Nokia-modeller. Løsningen vil ellers bli tilgjengelig for nedlasting til mobiltelefoner med Windows, også fra andre produsenter.

En kjip mobiltelefon

Andre sentrale spesifikasjoner på Lumia 720 er skjermstørrelsen på 4,3 tommer, 8 GB minne (støtter også minnekort) og 7 GB lagringskapasitet på SkyDrive (lagring på server i «skyen»).

Lumia 720 har en Qualcomm Snapdragon S4 Plus mobile-prosessor. Den er ifølge Cristiano Amon i Qualcomm, optimalisert for Windows Phone. Prosessoren har to kjerner og jobber på 1 GHz, med et arbeidsminne på 512 MB.

Skjermen er av typen du kan bruke negler og vanter på, såkalt Supersensitive Touch.

Enda kjipere

Den andre modellen, Lumia 520, etterlater seg et inntrykk av å være laget for et annet marked enn det norske. Den er riktignok rimelig, men 4-tommer skjerm med WVGA-oppløsning står neppe på ønskelisten til så mange.

Så brukte også Nokias Steven Elop mye av pressekonferansen til å fortelle om hvordan de skal bli større i India. Mens Huawei har bestemt seg for å droppe utviklingen av nye såkalte feature phones, ser Nokia dette som en anledning til å selge store volumer av rimelige mobiler i den tredje verden.

Her finner du alle våre saker fra Mobile World Congress »

Les også
Nokia Lumia 720: Nokias folke-Lumia
Les også
Nokia Lumia 520: Denne billigmobilen er like rask som Lumia 720
Les også
Nokia Lumia 620: Like kul som den er gul
Les også
– Nokias flaggskip blir enestående
Les også
Sony lanserer Xperia Tablet Z
Les også
Her er Samsungs svar på Apple TV
Les også
Populær navigasjonsapp klar for Windows Phone 8
annonse