Til hovedinnhold

En av de bedre måtene å bruke en Raspberry Pi Zero på

Ga nytt liv til en gammel Game Boy.

Wermy/Imgur

Retrofaktoren er stor hos mange av de som pusler med elektroniske hobbyprosjekter, og samtidig er også mini-PC-en Raspberry Pi et yndet verktøy for hjemmebyggerne. Begge disse elementene har nå funnet sammen i et nytt prosjekt som burde appellere til de nostalgisk anlagte.

En YouTube-bruker ved navn «Wermy» har lastet opp en video hvor han viser frem en egenprodusert utgave av den klassiske, håndholdte spillkonsollen Game Boy – med Raspberry Pi Zero under panseret.

Lik, men ulik

Utseendemessig er maskinen svært lik den originale utgaven og benytter samme deksel, men det er selvsagt gjort en del betydelige modifikasjoner. Selvbyggeren har blant annet lagt inn en USB-port i enheten, samt mikro-USB-port for lading og en mikro-HDMI-port.

Skjermen er byttet ut med en 3,5-tommers TFT-skjerm med farger fra Adafruit. Batteriet befinner seg på samme sted som på originalen, men i stedet for AA-batterier finner man nå et mer moderne lithium-ion-batteri under lokket.

Innsiden av den hjemmesnekrede maskinen under byggingen.
Wermy/Imgur

Gir tilgang til mange retro-spill

På kreativt vis har han også modifisert en original Game Boy-kassett til å fungere som SD-til-mikro-SD-adapter. Dermed kan man putte mikro-SD-kort inn i Game Boy-kassetten, før man igjen setter kassetten i Game Boy-en på samme måte som med den originale maskinen – for på den måten å bevare den autentiske retro-følelsen.

Ved å fyre opp emulatorprogramvaren RetroPie via et mikro-SD-kort kan man deretter bruke maskinen til å spille både Game Boy-spill og spill til andre retro-konsoller som Super Nintendo og NES. En detaljert gjennomgang av hvordan Game Boy-en ble laget finner du hos Imgur, og videoen ser du under.

Har du lyst til å bygge din egen arkademaskin? Se hvordan vi gjorde det ved hjelp av Raspberry Pi 2

(Via The Next Web)

annonse