Til hovedinnhold

– Ikke kjøp Surface RT til bedriften

Kjøp heller Pro-versjonen av Microsoft-nettbrettet, sier Gartner-analytiker.

Microsoft

På selveste Valentines Day, torsdag 14. februar, vil Microsoft prøve å varme nye hjerter. Denne datoen lanseres nemlig nettbrettet Surface RT i 13 nye land, deriblant Norge. Nettbrettet kjører operativsystemet Windows RT, som igjen er en lettere variant av nye Windows 8.

Microsoft kommer med to nye Surface-nettbrett i første omgang, men forskjellen mellom RT-versjonen og Pro-versjonen med fullverdig Windows 8 kan være betydelig. I hovedsak går forskjellene ut på at du ikke kan kjøre vanlige Windows-programmer via Windows RT, samt at dette operativsystemet passer bedre på strømgjerrige nettbrett. En analytiker fra Gartner advarer mot at akkurat Microsoft Surface RT ikke nødvendigvis er så godt egnet i jobbsammenheng.

– Vi tror rent generelt ikke at Windows 8-baserte nettbrett kommer til å bli et stort produkt utenom bedriftsmarkedet det neste året. Men vi fraråder bedrifter å kjøpe Surface RT og i stedet satse på Pro-versjonen som på en bedre måte møter bedriftenes krav, sier analytiker Leif-Olof Wallin i Gartner til Idg.se.

Salget av Microsoft Surface Pro begynte i USA sist helg. Foreløpig er det uklart når dette nettbrettet kommer i salg i Norge.

Microsofts operativsystem Windows RT er imidlertid allerede på plass i Samsung Ativ Tab P8150 og Asus VivoTab RT TF600T, som begge koster rundt 5000 kroner i norske nettbutikker.

Les også: Nettbrettsalget klatrer til nye høyder

(Kilder: Idg.se)

Mer om
annonse