Nyhet

Dropper Surface RT til nettbrett-lansering

Microsoft innrømmer at kundene kan ha blitt forvirret.

Når Microsoft lanserer nye nettbrett i Surface-serien, vil de hete Surface2 og Surface Pro. Selskapet går langt i å innrømme at kundene kan ha blitt forvirret av RT-forkortelsen.

– Ikke kjøp Surface RT til bedriften!

Jack Cowett, Microsofts markedsføringsansvarlige for Surface uttrykker det slik:

– Vi tror det har vært noe forvirring i markedet med tanke på forskjellen mellom Surface RT og Surface Pro, sa Cowett til det australske nettstedet ARN.

Betegnelsen Windows RT ble brukt for å illustrere at RT-nettbrettet med sin ARM-prosessor kjører en spesialtilpasset lettere utgave av Windows med relativt store begrensninger. Etterspørselen etter RT-nettbrettene har også latt vente på seg.

Les også: Vil ha Windows på Android-telefoner

PC-produsentene rømmer RT

Når Microsoft nå lanserer nye nettbrett under merkelappen Surface og Surface Pro er det bare Microsoft som har valgt å være tro mot det rimeligere nettbrettet med ARM-prosessor. Andre produsenter som Samsung, Dell, Lenovo og Asus lanserer bare Surface Pro-modeller, som kjører fullversjonen av Windows. Disse har blitt langt bedre mottatt i markedet.

Nokia vil muligens lansere et Surface-nettbrett i løpet av en måneds tid, men nå da selskapets mobildivisjon er heleid av Microsoft endrer det ikke bildet av markedets syn på Windows RT.

Microsoft planlegger en stor markedsføringsoffensiv for å overbevise forbrukerne om nytten og fordelene ved Surface2. Den nye modellen vil blant annet komme med HD-skjerm og et grep som gjør den enklere å bruke i fanget.

Nye Surface2 vil også bli tynnere, lettere og komme i en sølvfarget versjon. Batterilevetiden skal også bli bedre.

Les mer: Nokia med storlansering 22. oktober

Les mer: Ny Surface utsolgt før lansering

(Kilder: ARN, The Verge)

Les også
Dette slipper Nokia i dag
Les også
Tviholder på Windows RT
Les også
Microsoft kutter nettbrettpriser etter skuffende salg
Les også
– Ikke kjøp Surface RT til bedriften
annonse