Til hovedinnhold

Vil ikke gi opp mobil IP

Mener tjenesten fortsatt har fortrinn, tross
mobilselskapenes nye priser.

iStockphoto

Aktører som satser på mobil IP-telefoni fikk seg et kraftig skudd for baugen da Netcom, Tele2, OneCall og nå Chess lanserte abonnement der et ubegrenset antall ringeminutter er inkludert i abonnementsprisen.

Dermed forsvinner store deler av besparelsen kundene kunne oppnå på å gå over til mobil IP.

Terje Klungland, grunnlegger av mobil-IP-tjenesten iCalls, nekter imidlertid for at slaget er tapt:

– Mobil IP er fortsatt langt billigere enn mobil på samtaler til og i utlandet. I tillegg har du fordelen med at du ikke er berørt av dårlig innendørsdekning og utfall i mobilnettet når du ringer via internett, sa Klungland til de fremmøtte på Mobilkonferansen på Fornebu tirsdag.

Frykter mobil IP

Flere mobilaktører har gjort det klart at de ser på Mobil IP som en trussel. Teliasonera, som eier Netcom, har tidligere vurdert å ta ekstra betalt for bruk av tjenesten. Chili mobil er blant selskapene som tar forbehold om at de kan måtte gjøre det samme. Utspillet fra Teliasonera skapte sterke reaksjoner blant forkjemperne for nettnøytralitet, og nå har selskapene altså funnet en annen vinkel å angripe problemet fra.

Mobil IP-telefoni vil si at du bruker mobiltelefonen til å ringe over internett via Wi-Fi. Det finnes flere apper som lar deg gjøre dette, for eksempel Skype og Viber. Disse finnes i både gratis- og betalversjoner, og er svært utbredt. I tillegg satser mange aktører, blant dem iCalls, på bedriftsmarkedet med betalingsløsninger med forskjellig funksjonalitet.

Les mer om Microsofts store IP-satsing her >>

Mer om
annonse