Til hovedinnhold

Xiaomi solgte ut mobil på nitti sekunder

Nye Xiaomi Mi3 gikk som varmt hvetebrød. Så lenge det rakk.

Xiaomi

Vi hører stadig om Samsung og Apples salgsrekorder, men vanligvis er tallene for åpningshelgen, eller den første uken med salg av en ny modell. Da pleier det til gjengjeld å handle om millioner av enheter. Nå er det den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi som har sin egen rekord å melde om.

Den nye modellen, Mi3, ble utsolgt på skarve 90 sekunder. Det er så kort tid at det nesten høres mer ut som tiden Bruce Springsteen bruker på å selge ut en tilfeldig norsk arena, men i stedet handler det altså om mobiltelefoner.

100 000 eksemplarer av Xiaomi Mi3 ble revet bort i løpet av det som må kunne kalles et kort øyeblikk. Hvor mange telefoner Xiaomi kunne solgt, hadde de hatt flere telefoner å selge, er uvisst.

Les også: Nå kommer iPhone 5S og iPhone 5C til Norge

Bare nettsalg

Foreløpig har Xiaomi ikke startet salg av modellen i fysiske butikker. Det voldsomme salget er gjort ene og alene på Xiaomis nettbutikk. Samtidig skal selskapet ha solgt ut 3000 eksemplarer av en nylansert smart-TV – det tok to minutter.

Spesifikasjonene levner ingen tvil om at Xiaomi Mi3 er ment som et beist av en toppmodell. Telefonen er utstyrt med en fem tommer stor full-HD-skjerm med IPS-teknologi. Den har Qualcomms heftigste systembrikke, i form av Snapdragon 800, og den er tilgjengelig med inntil 64 GB intern lagring.

Telefonen kommer imidlertid uten 4G-støtte, og har heller ikke plass til minnekort. Prisen ligger på 1999 yuan. Med en vekslingskurs som nærmer seg en til en, betyr det omtrent 1950 norske kroner. Det er rundt halv pris av det de store Android-produsentene krever for en tilsvarende bestykket telefon i Europa.

Les også: Ny Kina-mobil får Qualcomms nyeste superbrikke

(Kilder: cellular-news.com, gsmarena.com)

annonse