Til hovedinnhold

– Dette er en bedre deal enn HTC One M8

Oppo-avhoppere lanserer nytt mobilmerke med CyanogenMod neste måned.

I går kveld lanserte HTC sitt nye flaggskip – HTC One (M8). Telefonen er utvilsomt godt utstyrt og det er ikke spart på noe når det gjelder materialvalg – men likevel er det ingen tvil om at prislappen på rundt 6 500 kroner her i Norge er forholdsvis stiv.

Les også: Her er HTCs nye flaggskip »

Nå kommer en helt ny mobilprodusent, OnePlus, og hevder at telefonen de lanserer den 23. april vil være et langt bedre tilbud. Ikke bare skal spesifikasjonene være like gode, eller bedre, telefonen vil også koste betydelig mindre: 400 dollar, mot 600 dollar for HTC One M8.

Navnet på telefonen som kommer neste måned er OnePlus One, og den første telefonen fra selskapet.

Pete Lau.Foto: Oppo

Oppo-avhopper lager CyanogenMod-mobil

OnePlus er et helt nytt, og for de fleste ukjent, mobilmerke. Men det er ikke hvem som helst som står bak selskapet.

Mannen som startet OnePlus like før nyttår heter Pete Lau, og kom fra jobben som viseadministrerende direktør i Oppo – en større kinesisk produsent av blant annet mobiltelefoner. Oppo har fått mye oppmerksomhet blant mobilentusiaster, ettersom de er kjent for å levere ganske heftig utstyrte mobiltelefoner til en rimelig penge. Nylig lanserte selskapet for eksempel Oppo Find 7 med superhøyoppløselig skjerm og Snapdragon 801-prosessor. Selskapet har også tidligere hatt telefoner som på lanseringstidspunktet var verdens tynneste.

Da Lau jobbet i Oppo, sørget han for å få istand en avtale om å lansere en spesialversjon av Oppo N1-mobilen med Android-versjonen CyanogenMod ferdig installert. Etter at han hoppet av for å starte OnePlus annonserte selskapet at deres første mobiltelefon – OnePlus One – også vil komme med CyanogenMod.

Klikk for større bilde.Foto: OnePlus

5,5-tommers skjerm

Rett etter lanseringen av HTC One M8 delte OnePlus et bilde på sin Facebook-side hvor de sammenligner den kommende OnePlus One-mobilen med HTCs nye flaggskip.

Ifølge illustrasjonen vil OnePlus One i likhet med HTC One ha en firekjerners Snapdragon-brikke. Men telefonen vil ha en større skjerm, 5,5 tommer mot 5,0 tommer på HTC One M8, og kameraet vil ha en oppløsning på 13 megapiksler. Kameraet i HTC One M8 har lavere oppløsning på bildebrikken, men bruker større bildepunkter for å fange mer lys – noe som skal gjøre kameraet spesielt godt i svak belysning.

En annen forskjell er at OnePlus One vil få et batteri på 3100 mAh, mot 2600 for HTC One. Og prisen vil som sagt være lavere.

OnePlus One vil ha utskiftbart bakdeksel, og det skal komme deksler i ulike materialer – blant annet bambus og kevlar. Lite annet er kjent om telefonen foreløpig.

Les også om den nye Oppo Find 7-telefonen her »

(Kilde: Android Authority)

Les også
OnePlus One: Denne gir mye mer for pengene enn Galaxy S5
Les også
Entusiasttelefon eksploderte i lommen
Les også
Billigutgaven av HTC One M8 er lansert
Les også
OnePlus lanserer billig og heftig toppmodell
Les også
Nå kan du se bilder tatt med OnePlus One
Les også
Er dette den nye kongen av smartmobiler?
Les også
Oppo Find 7 er lansert
Les også
Vi ser nærmere på en av de råeste «Kina-telefonene»
Les også
Xiaomi solgte ut mobil på nitti sekunder
annonse